Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Međunarodna strip konferencija "Kragujevac, godine treće"
Svet stripa
#1 Posted : 17. lipnja 2013. 0:17:33(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 24.8.2012.(UTC)
Posts: 7
Location: Kragujevac
Dragi ljubitelji devete umetnosti,
pozivamo vas na još jedno okupljanje ljubitelja, autora i izdavača stripa.

U periodu od 5. do 7. jula 2013. godine Udruženje ljubitelja devete umetnosti Svet stripa zajedno sa nevladinom organizacijom Mlilennium organizuje Međunarodnu strip konferenciju "Kragujevac, godine treće".

Sve informacije u vezi konferencije možete pročitati na našem portalu www.svetstripa.org.rs na našim stranama na fejsbuku, kao i na ovom forumu.

https://www.facebook.com/events/258132854329842/






Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.

Ulaz na sve događaje u okviru konferencije je slobodan.

Priključi nam se i ponosno kaži: "Volim strip!"
Svet stripa
#2 Posted : 23. lipnja 2013. 1:31:15(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 24.8.2012.(UTC)
Posts: 7
Location: Kragujevac


Dragi prijatelji,

pozivamo vas na još jedno okupljanje ljubitelja, autora i izdavača stripova, Međunarodnu strip konferenciju "Kragujevac, godine treće".



Plakat: Nikola Silić Upis: Dejan Milić


U periodu od 5. do 7. jula 2013. godine, Udruženje ljubitelja devete umetnosti Svet stripa i NVO MlillenniuM organizuju još jedno u nizu dešavanja čiji su ciljevi širenje strip-kulture, afirmacija devete umetnosti, edukacija iz ove oblasti, ali pre svega – druženje i mogućnost da se, uz opušten razgovor, svi zainteresovani ljubitelji stripova iz Srbije i regiona nađu, makar nakratko, na jednom mestu i podele svoja interesovanja.



Autor: Nikola Silić


Prethodne konferencije, na kojima smo uspešno ugostili veliki broj autora i izdavača, obavezuju nas na to da ove godine pokušamo da budemo još bolji... Ono što možete očekivati u Kragujevcu početkom jula su sledeće akivnosti:

- tribine i diskusije o stripovima, predstavljanja izdavača i njihovih aktuelnih izdanja, uz najave nekih koje nas uskoro očekuju, prateće izložbe, radionice, besplatna škola stripa, razgovor sa autorima, crtanje sa najmlađima, 3D street art, berza stripa, te dodela plakete "Branko Plavšić" pobedniku na ovogodišnjem konkursu za kratki strip.

Lista gostiju biće i ove godine bogata imenima ljudi koji su na različite načine doprineli razvoju i promociji stripa, a za početak, predstavljamo vam: Vladimira Vesovića, Zdravka Zupana, Milorada Vicanovića – Mazu, Zlatka Milenkovića, Zorana Stefanovića, Predraga Ikonića, Milana Jovanovića, Harisa Varajića, Ana Mariju Zaklan, Vuka Markovića, Predraga Đurića i Milivoja Kostića.



Autor: Nikola Ignjatović


Vrlo brzo objavićemo detaljan program i raspored svih dešavanja! Pratite nas na našim stranicama na portalu, blogu, fejsbuku ili tviteru.



[red]Dobrodošli u Kragujevac![/red]





Svet stripa
#3 Posted : 28. lipnja 2013. 1:53:20(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 24.8.2012.(UTC)
Posts: 7
Location: Kragujevac
Obaveštavamo javnost da je promenjen termin održavanja međunarodne strip konferencije "Kragujevac godine treće"!

Do promene termina je došlo usled trenutne nemogućnosti da se ispoštuju brojni finansijski troškovi i izdaci koji prate jednu ovakvu manifestaciju.
Svima je verovatno poznato da ova tradicionalna manifestacija svoj sadašnji status (dovođenje velikog broja autora iz zemlje, okruženja i Evrope) osim aktivnosti našeg udruženja, duguje nevelikoj, ali presudnoj, pomoći Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i kragujevačkoj NVO "MillenniuM". Ove godine, međutim, zbog poznatih problema sa finansiranjem kulturnih sadržaja, priliv novca će kasniti taman toliko da održavanje konferencije u prvobitnom terminu učini nemogućim, ili da nas primora da napravimo kompromis i neke planirane aktivnosti ne održimo u cilju smanjenja troškova. Kako se taj deo problema posebno reflektuje na kvalitet (pa čak i nemogućnost da se obezbedi za sve) smeštaja i hrane za 64 prijavljena gosta iz drugih gradova i inostranstva ostaje nam da konstatujemo da takva vrsta kompromisa nije ono što želimo da ponudimo našim gostima i posetiocima konferencije.

Nije prvi put -poslednji jos manje- da se u organizaciji suočavamo sa sličnim problemima. I proteklih godina je, neposredno pred početak konferencije, finansijska situacija bivala dramatičnom, ali se uz požrtvovanost organizatora iz Sveta stripa i Millenniuma, i dozu sreće - uvek završavala hepiendom. Jasno nam je da ovakvi problemi prate i druge domaće manifestacije koje su domaćini brojnim gostima iz drugih gradova, da su postali nezaobilazan činalac na nezavisnoj kulturnoj sceni Srbije i da se na njih mora uvek računati. Međutim, ovoga puta nagomilane teškoće jednostavno nije moguće zaobići, te je odlaganje ostalo jedina razumna -iako poslednja- opcija.

Novi termin je:
petak 30. 08. 2013. STUDENTSKI KULTURNI CENTAR
subota 31. 08. 2013. ZASTAVINA BAŠTA
nedelja 01. 09. 2013. DOM OMLADINE

Ova odluka povlači za sobom promenu termina za slanje radova na Konkurs za kratki strip. Zainteresovani autori svoje radove mogu poslati do nedelje 25. avgusta. Pristigao je veliki broj kvalitetnih stripova i već sada slobodno možemo reći da je velika konkurencija za najbolji rad i nagradu - plaketu Branko Plavšić. Sve radove ćemo izložiti na konferenciji, a plaketa Brano Plavšić biće uručena u nedelju 1. septembra.

Ovom prilikom upućujemo javno izvinjenje svim strip autorima, izdavačima, kao i ostalim gostima i članovima udruženja Svet stripa zbog ovakvog razvoja događaja, uz nadu da smo kod njih stekli dovoljno kredibiliteta za poverenje i podršku ovoj odluci.

Vaš Svet stripa
Svet stripa
#4 Posted : 7. srpnja 2013. 12:51:52(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 24.8.2012.(UTC)
Posts: 7
Location: Kragujevac
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,072 seconds.