Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

2 Pages<12
Nick Raider
ReemCP
#21 Posted : 24. studenog 2018. 12:43:59(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 27.10.2018.(UTC)
Posts: 165
Location: UFC octagon


08. Okrvavljena torba

U podzemnoj željeznici vlada velika gužva, pravi kaos, što je idealna prilika za džeparoše. Upoznajemo odmah na početku takvog jednog, kojeg i ne ide baš u svom poslu. Ali uskoro nailazi na tipa koji je dobio nož u leđa, umire, a taj džeparoš uzima mu torbu i ganjaju ga mafijaši koji su odgovorni za to ubojstvo..

Ovdje nam se opet pojavljuje Alfie, kojem je taj džeparoš prijatelj, pa moli Nicka da ga strpa u zatvor, ne bi li ga tako zaštitio od mafije. Kad Nick i Marwin dolaze do tog džeparoša, počinje akcija i rješavanje misterizonog sadržaja te "okrvavljene torbe". Ovo je bila više avantura gdje nisi morao mozgati tko je koga ubio ili sl., da si do samog kraja morao mozgati o čemu se radi, ovo je bila više nekako akcijska epizoda. Također i komedija kad "Ćao draga" upravo zbog svog razgovora sa dragom nije stigao izaći pred novinare i gradonačelnika te pokupit svu slavu kako je zamislio.
"Straighten up, little soldier, stiffen up that upper lip! What you cryin' about? You got me."
DinkoJ
#22 Posted : 26. studenog 2018. 19:55:40(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 13.11.2018.(UTC)
Posts: 66
Location: Osijek
Prije par godina sam čitao intervju sa Max Bunkerom i on je tamo objasnio zašto je grupa TNT iz Ney Yorka a ne iz Milana ili Rima. Osnovno obrazloženje je bilo tko bi čitao strip da su iz Italije. Kao dijete sam mislio da je Nick Raider strip američkog autora, kasnije mi je bilo čudno zašto jednostavno nisu stavili nekog Talijanskog detektiva iz Rima pošto se isti zločini mogu događati i u Rimu i ne bi bio nikakav problem. Razumijem kada je Tex iz Amerike i žele obrađivati western strip (sad sam se sjetio scene iz Forest Gumpa kada ide i nabraja svoje prijatelje iz rata kao ono Mike je iz Ney Yorka, Lee iz Ohia itd. i kad je doša do Texa nije znao iz koje je on Američke države). Dali je iko ikada pročitao obrazloženje zašto je za krimi strip potreban Američki detektiv isto tako bi se moglo postaviti pitanje za Dilan Doga, takav detektiv za nadnaravno bi komotno mogao živjeti u Veneciji taj grad je prepun priča i legendi.
ReemCP
#23 Posted : 29. studenog 2018. 16:59:48(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 27.10.2018.(UTC)
Posts: 165
Location: UFC octagon


09. Lov na čovjeka

Jedan čovjek po imenu "Lefty" bježi iz kaznionice "Sing Sing". Uskoro se javlja Nicku preko telefona (koji ga je bio prije par godina i strpao iza rešetaka) da kreće u ubilački pohod svojih bivših šefova jer nisu ni prstom maknuli dok je on trunuo u zatvoru. Isto tako dodaje Nicku, da mu je on zadnji na toj listi za odstrel. Nick i ekipa pokušavaju dokučit imena, popis ljudi koji bi mogli biti u opasnosti, ali im baš i ne ide od ruke. Lefty je nekako uvijek jedan korak ispred njih i pokazaje se kao veoma sposoban kriminalac. Epizoda ipak završava sa neočekivanim krajem..

Još jedna dobra epizoda prepuna akcije, a i crtež je dobar. Ovom epizodom završava 3.knjiga.
"Straighten up, little soldier, stiffen up that upper lip! What you cryin' about? You got me."
Users browsing this topic
Guest
2 Pages<12
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,088 seconds.