Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Tenis
Jasko
#1 Posted : 10. rujna 2011. 22:56:58(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 216
Man
Location: Nis
Neopisivo: Magični Novak posle 0:2 sa Federerom stigao do finala!


Najbolji teniser sveta Novak Đoković je nastavio pohod na titulu na US Openu nezaboravnim preokretom tokom briljantnih tri sata i 51 minuta polufinala sa Rodžerom Federerom! Prvi reket sveta izgubio je prva dva seta, ali ni to, ni ispušten servis u petom setu, ni dve meč lopte za njegovog protivnika nisu bile dovoljne da neuništivi Novak doživi treći poraz u 2011. godini - 6:7 (7), 4:6, 6:3, 6:2, 7:5!


Nole skoro dva sata nije izgledao kao teniser koji je brisao konkurenciju sa terena tokom cele sezone, činilo se da mu ni duel sa jednim od dva čoveka koji su ga savladali u 2011. neće pomoći da konačno pronađe pravi ritam u Njujorku.

Međutim, Novak je tokom ove večeri definitivno sve naučio da kada je on u pitanju - ništa nije nemoguće.

On se posle 0:2 trgao i na neverovatan način preokrenuo situaciju na terenu.

Serija od 3:0 na početku trećeg seta bila je samo uvod u briljantan preokret tokom kog je Federer sa pozicije apsolutno dominantnog tenisera na terenu ekspresno skrajnut na poziciju posmatrača, a Novak postao igrač koji se pita bukvalno za svaki poen.

Odjednom su proradile noge, servis je postao mnogo precizniji, forhend mnogo oštriji i lako je izbacivao Švajcarca sa terena. A on nije uspeo da se snađe u takvoj situaciji.

Đoković je tako prokrčio put do petog seta, gde je zajedno sa potpuno probuđenim Federerom počastio publiku sa još 55 minuta magične igre.

A u ovom trenutku veći teniski čarobnjak je Novak Đoković.

On je i za brejk u osmom gemu, dve meč lopte u devetom i otvorenu, gromoglasnu podršku 15.000 ljudi Federeru imao odgovor.

Pokazao je da je mentalno ubedljivo najčvršći igrač na planeti i hrabrim udarcima, kao da se ništa pre toga nije desilo, od 3:5 stigao do 7:5! Ujedno i do jednog od najvrednijih trijumfa u svojoj karijeri i jednog od najvećih preokreta u istoriji igre.

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković igraće svoje treće grend slem finale ove godine, treće u karijeri na US Openu!


PRVI SET - 6:7
Od starta meča je bilo jasno da je Švajcarac "naoštren" da po drugi put savlada Đokovića ove sezone i već u uvodnim gemovima je na svojim servis gemovima potvrdio odličnu njujoršku formu.

Sličan odgovor je na početku meča stizao i sa druge strane. Novak je bio nemilosrdan posle dobrih prvih servisa, a iako je bio za nijansu agresivniji i precizniji od rivala, žestoke razmene udaraca su ga dovodile samo nadomak brejk lopti, ne i do njih.

Prilike da se oduzme servis protivniku nije ni bilo u prvom setu, koji je odlučen u uzbudljivom taj-brejku. Za razliku od prethodnih 12 gemova, reč brejk je počela češće da se koristi, a Federer je bio taj koji je češče stizao do prednosti. Đoković je još jednom pokazao neverovatnu mentalnu čvrstinu vrativši se u život posle 3:6, ali nije mnogo produžio set. Švajcarac je stigao do 8:7.

DRUGI SET - 4:6
Nije izgledalo kao da će izgubljen set previše uzdrmati Đokovića. Ipak, desetak minuta igre u drugom delu ukazalo na to da on definitivno nije pronašao pravi ritam na "Artur Ešu".

Federer je napravio brejk i time konačno isprovocirao Novaka da doda gas. To se desilo u šestom gemu kada je srpski teniser publiku počastio perfektnim ritern udarcima. Savršeno je pročitao i "upecao" svaki Federerov servis i stigao je do izjednačenja.

Međutim, pao je već u narednom gemu. Dvostrukom servis greškom i slabim poenom je poklonio 0:30 Fedeksu, koji je oberučke prihvatio šansu i odmah uzvratio.

Novakov govor tela nije obećavao ništa dobro, a ništa dobro se nije ni desilo do kraja seta - 6:4 za Federera.

TREĆI SET - 6:3
Tek kada je pred njim postavljen zadatak koji je dosad rešio samo Žo-Vilfred Conga - da savlada Federera posle 0:2 na nekom Grend slem turniru - Novak je zaigrao kako zna.

Pomerio je Federera na nekoliko metara iza osnovne linije i izvrsnim izborom udaraca diktirao je tempo skoro u svakom poenu tokom uvodne serije od 3:0. Prvu pravu prednost koju je imao na meču Novak nije ispustio - 6:3 i 2:1 u setovima.

ČETVRTI SET - 6:2
Dominacija se nastavila i u četvrtom setu, koji je otvoren novim brejkom. Federer je bio u nokdaunu, a Đoković se razleteo po terenu, stizao svaku lopticu i atomskim forhendima nije davao rivalu da diše. Imao je 80 odsto prvog servisa, a Federerov procenat je pod pritiskom padao pa je on morao da se pomiri sa novim brejkom - 4:1. Dolazak do izjednačenja bio je samo rutina - 6:2 i 2:2 u setovima!

PETI SET - 7:5
U petom setu je sve eksplodiralo. Novak je nastavio da igra u svom ritmu, Federer se probudio, pa je prštalo na sve strane. Njujork je gledao atomski tenis i prisustvovao je nezaboravnoj borbi.

Činilo se da će sve biti gotovo u osmom gemu u kom je Novaku na trenutak popustila koncentracija. Federer je stigao do 0:30, posle čega mu se ukazala velika prilika zbog Novakove dvostruke servis greške. Đoković je odmah pogrešio i poslao forhend u aut.

Fedeks je stigao i do meč lopti, ali su one, ispostaviće se, bile kraj za njega, a ne za Novaka! Usledio je preokret za pamćenje - 7:5.


Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube, i umiru kada ljube.
Jasko
#2 Posted : 13. rujna 2011. 12:17:04(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 216
Man
Location: Nis
http://www.index.hr/spor...usta-nadala/571513.aspx


ThumbsUp ThumbsUp ThumbsUp
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube, i umiru kada ljube.
Dado R.
#3 Posted : 13. rujna 2011. 16:09:06(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.778
Location: Zagreb
Strasan je. Svaka mu cast!
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,073 seconds.