Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

3 Pages<123>
6 mostarski strip vikend
Garfield
#21 Posted : 2. rujna 2021. 20:53:38(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Samo da javimo da još nismo završili sa najavama. Sa nama je ove godine Oscar Scalco

Nakon što je pohađao Školu stripa u Milanu od 1991. i 1994. započinje svoje aktivnosti crtača i tušera, od 1994. do 2004. radi na izdanjima “Alan Ford”, “Kerry Kross” i Beverly Kerr”. Istovremeno, od 1996. do 2004. je aktivan kao nastavnik crteža i tehnike boje u Školi stripa u Milanu. Zajedno sa Davideom Barzijem stvara niz likova, među kojima su “No Name”, glavni lik nagrađivane miniserije od četiri broja koja je izlazila od 1998. do 2002. i “Ernesto”, simpatični pas koji je bio u glavnoj ulozi u kaiš stripu koji je dugo izlazio u izdanju “Focus Giochi” (Grunter+Mondadori (misli se na izdavača)).

Njih dvojica također realiziraju mnogobrojne humorističke stripove na jednoj tabli za seriju “Blague Coquines” od Joker Editions. Kao ilustrator, Oskar realizira naslovnicu za tom “Carta Canta”, kolekcionarske fascikle za De Agostini te sarađuje, od 2003. do 2006. sa Galaxy 2000 na stvaranju tema za ilustrovane printove na garderobi. Radi i za Walt Disney Italia kao tušer u časopisu “Power Rangers Magazine”: Od 2001. do 2015. grafički realizira likove i sve priče “Gusara sa Callse Y”, koje je osmislio i napisao Alessandro Bilotta i koji su bili objavljeni u časopisu za djecu “Il Giornalino” od izdavača San Paolo. Od 2003 sarađuje sa Sergio Bonelli Editore, za kojeg realizira nekoliko brojeva serija Nathan Never i Agenzia Alfa. 2017. crta jedan tom miniserije “Čiko u šetnji kroz vrijeme”, 2019. crta “Zagor - porijeklo tom 6” I priču “Tajni sastojak”, koju je napisao Bruno Enna I koja se pojavila u Maxi Zagoru broj 39. 2020. godine. Izdavač Cut Up Publishing objavljuje 2017. izdanja “No Name - Vječiti povratci”, “O klonovima i padovima”, “Šezdeset osma I okolica” (2018) i “Le Eroticomiche” (2019). Trenutno sarađuje prevashodno na izdanjima Nathan Never I Zagor od Sergio Bonelli editore.

Dobrodošao u raju


image upload


image upload


image upload


image upload


image upload


image upload
Garfield
#22 Posted : 7. rujna 2021. 18:12:01(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Sa nama je ove godine i Robert Solanovic ThumbsUp

Robert Solanović - Bob (1974.) započeo je svoj stripocrtački život na serijalu Sašin dnevnik. 1998. bez ikakve formalne izobrazbe, ali uz puno truda te svesrdne pomoći starijih kolega. 1999. kreirao je lik Mistera Mačka po kojem je danas najpoznatiji na regionalnoj strip sceni i čije je epizode crtao u pauzama između ilustratorskih poslova sve do 2017.
Osim toga, koautor je kultnih Kljunova i Modre (koju je sam pisao i crtao 5 godina za časopis Modra lasta). Za američki je Dynamite Entertainment nedavno završio album Nancy Drew & The Hardy Boys. No ipak, uz sve to, najdraži su mu njegovi samizdati autorski projekti, 'Teška' Odluka i Set Your Heroes Free te jedna sasvim neautorizirana kratka priča o Supermanu. Potonju se može pročitati njegovom Instagram profilu. Trenutno radi strip o vlastioj karijeri u stripu te razmišlja o idućem projektu.
Dobrodošao u Mostar Cowboy2











Edi B
#23 Posted : 7. rujna 2021. 20:06:08(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 6.9.2020.(UTC)
Posts: 78
Location: Split




Koji je ovo strip?
Baš mi izgleda zanimljiva priča.
Garfield
#24 Posted : 9. rujna 2021. 23:31:40(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Mislim da je to Lerman i da je izlazilo u izdanju Astoria - Hrvatski velikani
Garfield
#25 Posted : 9. rujna 2021. 23:32:37(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Po prvi put imamo gosta iz Francuske.

Sébastien Philippe
Uprkos stalnom ponavljanju njegovog profesora historije umjetnosti da sa svojim crtežima neće ništa postići, Sébastien Philippe je stalno crtao. Opsjednut mehanikom, prvo se okrenuo stripovima koji su nudili lijepe mašine kojim se divio, precrtavao i opet divio.
To su bili «Michel Vaillant», «Buck Danny» i drugi, «Tanguy i Laverdure».Graton, Uderzo, Hubinon ili Bergese nemaju više tajni za njega. Počeo je da sakuplja makete aviona, ali i da se šire interesuje za stripove kroz njihovu raznolikost, od «Blake & Mortimer» do «City Hunter», preko «Yoko Tsuno», «Aquablue» ili «X-Men».
Odbacivši olovke da bi se posvetio drugoj profesiji, preskočio je stepenicu i 2013. postao crtač stripova.

Izradio je kratku priču za zbirku «Emergency T4», te preuzima seriju «L’Escadrille des Têtes Brûlées (Eskadrila izgorenih glava)» koju je započeo Arroyo kroz tri toma. Zatim, nastavljajući paralelno story board od Team Rafale gdje njegov osjećaj za kadriranje doseže vrhunac, crta kratke priče gdje se Buck Danny i Tanguy & Laverdure susreću. Od 2016. radi na seriji «Tanguy i Laverdure».











Garfield
#26 Posted : 11. rujna 2021. 21:16:02(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
24 gost za 6 MSV je Dalibor Talajic

rodjen je 09. 07. 1972. Godine u Sarajevu, u Bosni I Hercegovini, u obitelji operne pjevačice Ljiljane Molnar – Talajić. Kako mu je majka dobila angažman u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, tako sa čitavom obitelji 1975. Goine doseljava u Zagreb, gdje I danas živi I radi.U Zagrebu je pohadjao OŠ Rudi Čajavec, danas Izidor Kršnjavi; I iako je upisao Jezičnu gimanaziju, maturirao je u VI gimnaziji, obzirom da se raspadom Jugoslavije 1990 I mijenjanjem imena manje više svega oko nas promijenilo I ime gimnazije koju je pohadjao. Čitavo je vrijeme uporedo so opće obrazovnim školama pohadjao glazbenu školu. Naime je proklet sjajnim sluhom, te mu je majka namijenila sudbinu vrhunskog glazbenika. Osnovno I srednješkolsko glazbeno obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski. Glazbena škola kraje kraće od općeobrazovne, usud je htio da iako još u četvrtom srednje već bude student prve godine Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi Profesora Josipa Tonžetića, pod čijim je vodstvom I diplomirao, stekavši titulu Akademskog glazbenika I profesora klarineta. Iako je Talajićev prijemni ispit na Akademiju legendaran, njegov diplomski ispid nije na ponos nikome tko je bio u njega involviran.

Naime, usprkos I volji I preporukama što roditelja što okoline, Dalibor Talajić je sanjao profesiju crtača stripova. Ranih devedesetih je upoznao Sebastijana Čamagajevca I Tihomira Tikulina, sjajne crtače, pasionirane stripofile I osnivače strip fanzine ENDEM, I tu je nepovratno izgubio kakav god interes za glazbenu karijeru I sve svoje snage upro u ostvarenje svog osporavanog sna.
Iako je u ENDEMU imao proctor za svoje stripove, ipak nisu bili još dugo na profesionalnoj razini. No Talajić nije nikada imao problema sa radnom etikom I utoliko je često preporučan od strane kolega za izradu knjiga snimanja za brojne marketinške agencije. Upravo radeći knjige snimanja Talajić je brusio zanat.
Pomalo, došao je u situaciju da objavljuje autorske stripove u školskim časopisima.U MODROJ LASTI objavio je 5 epizoda jednostraničnog stripa VRAZI MALI DALIBOROVI, no kako je to bilo politički čudno vrijeme, njegov strip nije dugo trajao jer nije oportuno bilo da vrag bude glavni lik. U časopisu PRVI IZBOR objavio je nekoliko serijala. MULCI su doživjeli dvije sezone prije nego ih je naslijedio MALI RATNIK, I konačno MUZIKALNI EDI, strip koji je zapravo bio serija viceva na račun prijatelja I uzora Edija Biukovića. Tragičnom I preranom Edijevom smrću, Talajić je ugasio taj serijal.

Časopis LOADED je po uzoru na PLAYBOY želio jednu stranicu erotskog stripa I tu ukazao povjerenje Talajićevom liku DOKTORICI VAGABOND. Pretenciozan, kakvim se I sam deklarira, Talajić je strip zamislio unikatnim. Svaka tranica imala je biti jedinstveno dizajnirana, dok bi se stil crtanja mijenjao iz episode u epizodu. Nažalost, u poplavi sličnih magazine, LOADED je izgubio tržišnu bitku I nakon petog broja se ugasio.Čitavo ovo vrijeme Talajić je radio kao nastavnik klarineta u srednjoj glazbenoj školi, sve do 2005. Kada je konačno došao u situaciju da strip, njegov dotadašnji hobi, počne donositi jednako novca kao I rad u školi, a u skladu s time I uzimati sve više vremena. I Talajić je morao izabrati izmedju dvije karijere, što s obzirom na prvu I vječnu ljubav I nije bio neki veliki problem.
Prvi profesionalni angažman na američkom tržištu Talajić dobija u maloj izdavačkoj kući DESPERADO, na tri kraća stripa, a nakon kojih dobija svoj prvi serijal; reboot horror klasika iz osamdesetih, DEADWORLD.Po završetku tog serijala, radi za tada mladi BOOM STUDIOS na naslovu HUNTER’S MOON. No nakon prve episode napušta serijal, jer se ukazala mogućnost da za francuski DELCOURT radi adaptaciju EVEANDJELJA PO MATEJU u sklopu DELCOURTOVE edicije EX LIBRIS, za koju je planirano da se adaptira čitava Biblija.
Iako je suradnja sa službenim scenaristom bila mučna, nakon 49 stranice, od planiranih 120, Talajić u potpunosti preuzima adaptaciju biblijskog teksta I završava strip na koji je I danas ponosan.Nakon DELCOURTA došao je konačno I do velikog MARVELA. Gotovo bez pauze radi punih devet godina u MARVELU gdje će raditi na brojnim naslovima, kao što su INCREDIBLE HULK, GHOST RIDER, PUNISHER, X-MEN, AVENGERS, MASTER OF KUNG FU, FOOL KILLER, RED WOLF, LUKE CAGE, X- FORCE, DEXTER…
Kokreator je lika HIT-MONKEY koji je u medjuvremenu stekao kultni status, a I proširio je svoj život I u video igri. Najveći komercijalni uspjeh, kao I prepoznatljivost kod publike, stječe radom na DEADPOOLU. Serijal DEADPOOL KILLS THE MARVEL UNIVERSE, najprodavaniji je MARVELOV mini serijal u posljednjih 20 godina I na listi NEW YORK TIMESA je peti najprodavaniji naslov svih vremena.Kad god je prigoda, voli se vratiti hrvatskom stripu. Tako je sudjelovao u strip feljtonima političkog magazine GLOBUS, kao I u strip serijalu namijenjenom školama HRVATSKI VELIKANI.

U hrvatske projekte valja ubrojati I rad za CROATIA FILM. Na animiranom serijalu LAKU NOĆ, HRVATSKA radio je kao storiborder, ali I kao pisac ojedinih epizoda I kao glumac, dajući svoj glas gotovo 20 likova. Potom je kao glumac, u serijalu za djecu DUĆAN MOPATOP, dao glass vim likovima. Za isti serijal je I preveo I prilagodijo pjesme koje se u serijalu pojavljuju.
Najveći umjetnički I osobni uspjeh doživljava web stripom MADAYA MOM, za ABC NEWS.To je neklasičan strip od jedanaest stranica, koji je zapravo niz naoko nepovezanih prizora iz svakodnevice jedne obitelji u ratom u Siriji razorenom gradu Madayi.
2018. godina je nezavisnih izdavača u Talajićevoj karijeri. Tako je za AFTERSHOCK nacrtao WITCH HAMMER, svoju prvu grafičku novelu, po scenariju Cullena Bunna s kojim je uspješno suradjivao na DEADPOOLU, a sada radi još jedan reboot iz osamdesetih, AIRBOY.

Uvijek, gotovo suicidalno, hrleći novim izazovima s iznimnom radošću je prihvatio uprizorenje slikovnice NAJRUŽNIJI ČOVJEK U KRALJEVSTVU, u izdanju VRATA U PODRUM.
Od samih početaka svoje crtačke karijere suradjuje sa Zagrebačkim gradskim kazalištrem Komedija na izradi plakata za njihove predstave. Naslovi za koje je radio placate su ČARUGA, MALI DUĆAN STRAVE, KOSA, MOTEL MRAK, KNEGINJA ČARDAŠA, BYRON. Za predstavu 39 STEPENICA izradio je čitavu scenografiju.
Takodjer 2018. Godine izlazi Talajićeva knjiga, MOST PONAD BURNE RIJEKE. To je autobiografski dnevnički roman koji govori o borbi sa autizmom.Nakon suradnje sa AFTERSHOCKom, prelazi u AWA STUDIOS, gdje sa Johnom Leesom radi horror antologiju HOTELL. Za istog izdavača sa Jasonom Starrom radi erotski triler CASUEAL FLING. U jeku pandemije COVID 19, kroz suradnju AWA STUDIOS I NBC NEWS radi sa Ethanom Sachsom COVID CRONICLES, web serijal o mslim ljudima I njihovim borbama sa pandemijom…Planovi za dalje su brojni I idu u prilog nekim ocjenama, kako nije riječ o baš normalnom čovjeku


download high res from instagram


download high res from instagram


download high res from instagram


download high res from instagram


download high res from instagram


download high res from instagram

Garfield
#27 Posted : 13. rujna 2021. 21:43:33(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
I tako smo došli do broja 25 BigGrin

Ana Milojković - Omi Rođena u Beogradu, trenutno živi u Novom Sadu. Kao srednjoškolka i tokom fakulteta vikendom pohađa školu stripa "Đorđe Lobačev", gde je upoznala većinu svojih sadašnjih prijatelja i kolega. U periodu od 2006. do 2010. bila je član organizacionog tima Međunarodnog salona stripa u Beogradu, ne prestajući da paralelno i izlaže radove na pomenutom salonu.

Objavljivala je kratke stripove za Emitor- glasilo društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić", zajedno sa scenaristom Milošem Petrikom. Zatim u internet magazinu "Veles" i fanzinu "Raketla". Dva njena stripa našla su se u prvoj i osmoj knjizi kolektivnog francusko-srpskog izdanja "Linije Fronta" objavljenog u saradnji izdavačke kuće System Comics i Francuskog instituta u Srbiji.Godine 2018. njeni radovi su bili deo izložbe "Ona se budi / BD Egalite" koja je okupila pedeset autorki sa Balkana i Francuske.Poslednjih šest godina je deo gejming industrije, baveći se koncept artom i character dizajnom, ali strip i dalje ostaje njena prva ljubav.

Ana vidimo se uskoro!!!ThumbsUp











Garfield
#28 Posted : 15. rujna 2021. 23:25:18(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Polako smo došli do zadnje najave, kad su gosti festivala upitanju.Sa nama je ove godine još jedna dama.

Laura Zuccheri (1972., Budrio) je talijanska slikarica, ilustratorica i strip autorica. Kaže da su na njen izričaj najviše utjecali američki slikari i ilustratori it 1800-tih i 1900-tih (Remington, Russell, Rockwell, Layendecker, Sargent, Wyeth), ruski slikari (Repin, Shishkin, Serov, Aivazovsky, Kramskoi) te europski autori (Larsoon, Sorolla, Boldini). Omiljeni motivi si joj prirodni pejzaži i portreti.

Karijeru u području stripa je započela 1992., a već 1993. započinje suradnju sa Ken Parker Magazinom kojeg su pokrenula dvojica talijanskih strip velikana Giancarlo Berardi i Ivo Malazzo. Njem rad i neizmjeran talent prepoznaju i u glavnoj talijanskoj izdavačkoj kući orijentiranoj stripu Sergio Bonelli Editoreu te Laura skoro postaje i dio njihove postave crtača. Dobija angažmane na Zoni X, Juliji i Texu.
Dokaz vanserijskog talenta je i angažman od strane francuskog izdavača Humanoids za kojeg radi naslove Stakleni mačevi i Povratak na Belzagor koji na našim prostorima izlaze u izdanju nakladničkih kuća Fibre i Makonda.

Upravo za serijal Stakleni mačevi dobija nagradu The Grand Guinigi Award na festival u Lucci.
Trenutno za Glenat (ponovo francuski izdavač), zajedno sa Simonom Mogavino, radi na projektu Thellus te sa Danielom Maghenom na projektu Grimizna kraljica po scenariju Sudeep Menon. Za SBE radi na novim epizodama Tex.


upload


upload


upload


upload


upload


upload
Dado R.
#29 Posted : 16. rujna 2021. 8:43:02(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.779
Location: Zagreb
Rekao sam ja da nije kraj dok ne bude kraj... BigGrin BigGrin
Ima li još?Smile
Garfield
#30 Posted : 16. rujna 2021. 20:00:39(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Dado R. wrote:
Rekao sam ja da nije kraj dok ne bude kraj... BigGrin BigGrin
Ima li još?Smile


Ima, samo u obrnutom smjeru BigGrin Na žalost Bane Kerac ove godine neće biti s nama Crying
Garfield
#31 Posted : 18. rujna 2021. 15:21:38(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Kao što sam rekao ... Sad idemo u obrnutom smjeru :)

Milan Jovanovic je otkazao dolazak. Milane vidimo se na nekom od buducih festivala ThumbsUp
Garfield
#32 Posted : 20. rujna 2021. 20:09:57(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Prvi plakat i majica su završeni:
Crtež i kolor: Robert Solanović - Bob
Dizajn: Kristijan Kuliš



Garfield
#33 Posted : 22. rujna 2021. 21:50:21(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Drugi plakat i majica su dijelo:
Crtež i kolor: Sébastien Philippe
Dizajn: Kristijan Kuliš



Dok Lester
#34 Posted : 22. rujna 2021. 22:34:40(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 1.265
Man
Location: Velika Gorica, Hrvatska
Uff ovaj je odličan!
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
Garfield
#35 Posted : 23. rujna 2021. 20:45:55(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Dok Lester wrote:
Uff ovaj je odličan!


Slažemo se LOL
Garfield
#36 Posted : 23. rujna 2021. 20:51:29(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Treći plakat i majica:
Crtež: Sabahudin Muranović Muran
Dizajn: Kristijan Kuliš



Garfield
#37 Posted : 24. rujna 2021. 16:40:18(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Četvrti plakat i majica:
Crtež: Dalibor Talajić
Dizajn: Kristijan Kuliš


download foto instagram hd


download foto instagram hd
Garfield
#38 Posted : 24. rujna 2021. 18:57:25(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Evo jednog iznenađenja. Ekipa iz Dubioza kolektiv
dolazi na festival!!! Love Vidimo se uskoro!!! ThumbsUp

Crtež i kolor: Filip Andronik
Dizajn: Kristijan Kuliš





Garfield
#39 Posted : 25. rujna 2021. 17:51:11(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Šesti plakat i majica su dijelo:
Crtež i kolor: Fernando Dagnino
Dizajn: Kristijan Kuliš


la crosse humane society


la crosse humane society
Dado A.
#40 Posted : 26. rujna 2021. 7:07:08(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 3.651
Location: Makarska
Garfield wrote:
Evo jednog iznenađenja. Ekipa iz Dubioza kolektiv
dolazi na festival!!! Love Vidimo se uskoro!!! ThumbsUp

Crtež i kolor: Filip Andronik
Dizajn: Kristijan Kuliš







WOW!!! Svaka čast!!!Love
Users browsing this topic
Guest
3 Pages<123>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,177 seconds.