Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Bezdušni 6 - “ŽRTVE”
Dado A.
#1 Posted : 20. veljače 2022. 9:12:41(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 3.648
Location: Makarska
Šesti album sjajnih BEZDUŠNIH koji nosi naslov “Žrtve” treće je izdanje u našoj prvoj ovogodišnjoj turi, a premda smo uvjereni da svi istinski ljubitelji Dragonera već znaju o čemu je riječ, evo ipak par rečenica za one koji su slučajno propustili vijesti o ovoj genijalnoj popratnoj sagi koju u Italiji od studenoga 2017. godine SBE objavljuje u sklopu svoje podetikete Audace.Smile

Kao što znamo, puno je nepoznatih detalja iz života Iana Arànilla - Dragonera, a jedno od njih tiče se njegove mladosti i vjerojatno je riječ o najdramatičnijem dijelu njegova života kada se, kao buntovni mladić koji je pobjegao od kuće, pridružio zloglasnoj plaćeničkoj družini Bezdušnih tijekom nasilnog razdoblja Previranja.

Baš kao i prvih pet, i šesti album Bezdušnih ima 80 stranica, a 16 ih otpada na tekstualne dodatke koji će nam otkriti brojne nepoznate detalje iz svijeta Dragonera.

Scenaristi ove izvrsne pustolovine su Luca Enoch i Stefano Vietti, nacrtao ju je Alessandro Vitti, kolor potpisuje Paolo Francescutto, a autor naslovnice je Mario Alberti!

Navedeni album u Italiji je izvorno objavljen u prosincu 2020., a na kraju još samo podatak da će njegova regularna cijena biti 195 kuna (naklada je 300 primjeraka), a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za promotivnih 156 kuna.

Bacite pogled:




Fantus
#2 Posted : 20. veljače 2022. 13:00:48(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 2.1.2021.(UTC)
Posts: 125
Location: Cro
Bezdušni su stvarno odlični i savršeni kao uvod u regularnog Dragonera. Meni su tekstualni dodatci pogotovo zanimljivi, a kao netko tko obožava sve vrste fantasy mapa i karti ( i fantasy književnost općenito ) jedva čekam da i Atlante napokon izađe.
Oki
#3 Posted : 11. travnja 2022. 10:16:29(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 31.8.2012.(UTC)
Posts: 213
Man
Location: DUGA RESA
Pročitao sam neku večer šesti i sedmi album.
Kad usporedimo redovnu seriju i Bezdušne, ovo je meni totalno drugačiji strip.
Na oko mnogo “ružniji” crteži koji izgledaju više kao neki francuski strip albumi nego nešto što je izašlo iz Bonelli izdavačke kuće, no priče su vrhunske, a crtež koji prati ove priče je u konačnici efektan.
Tako i u ovoj šestoj knjizi…jednostavno ne očekujete ovako brutalnu priču, ali ona se dogodi, rasplet pomalo neočekivan i iznenađujuć.
Nakon sedam pročitanih knjiga, vrlo sam zadovoljan ovim izdanjem iako to na prvu nisam očekivao.
jang
#4 Posted : 11. travnja 2022. 16:48:11(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 18.5.2013.(UTC)
Posts: 72
pošto još nisam krenuo s čitanjem ovih Bezdušnih imam pitanje. ovo se može čitati bez usporednog čitanja redovne serije? Ili je bolje pročitat prvo ovo pa onda redovnu seriju?
Dado A.
#5 Posted : 11. travnja 2022. 17:39:00(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 3.648
Location: Makarska
jang wrote:
pošto još nisam krenuo s čitanjem ovih Bezdušnih imam pitanje. ovo se može čitati bez usporednog čitanja redovne serije? Ili je bolje pročitat prvo ovo pa onda redovnu seriju?


Ovo je nadogradnja na redovnu seriju i ne bih predložio čitanje prvo Bezdušnih pa tek onda redovne serije.

Primjerice, sad se u redovnoj seriji pojavljuju likovi koji su inicijalno predstavljeni u Bezdušnima (neću spojlati) i tek kad to opaziš shvatiš koliko je to kompleksan projekt.Smile
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,039 seconds.