Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

4 Pages<1234>
4. mostarski strip vikend
Garfield
#21 Posted : 17. kolovoza 2019. 13:54:50(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
S ponosom možemo reći da ove godine imamo "gosta" iz Mostara.

Lana Šator

Rođena 01.01.1990. godine u Mostaru, gdje trenutno i dalje živi. Inače iz obitelji koja je umjetnički nastrojena, od malena pokazuje veliko zanimanje za svijet animacije, a pritom i zanimanje za ilustrativnu umjetnost te stripove.

Završila je Srednju Likovnu Školu Gabrijela Jurkića u smijeru grafičkog dizajna a potom Nastavnički Fakultet na Likovnom odsijeku - smijer slikarstva.

U svim formativnim umjetničkim godinama, prati je ljubav kako prema stripu europskog i američkog korijena, tako i ljubav prema mangama sa Dalekog Istoka.

U tinejdžerskim godinama je učesnik mnogobrojnih kampova animiranog filma u Neumu. Prvu priliku za veliki projekt dobiva 2007.godine da ilustrira udžbenik Engleskog jezika za osnovnu školu. Godinu dana poslije sa prijateljima osniva neprofitnu udrugu ''Mottomo'' - Društvo za proučavanje moderno-vizualne kulture Japana.

U međuvremenu se bavi freelancingom putem interneta, da bi na kraju dobila šansu za konceptiranje za video igre 2013. godine, gdje se zadržava baveći se Steam Workshopom za igru DOTA 2, gdje joj par radova ulazi u samu igru, kako samim dizajniranjem 3d elemenata tako i ilustriranjem ''loading screenova''. 2015. godine bila je angažirana kao concept artist u mostarskom game studiju ''Four Game Studio''. U istom periodu stvara službeni merchandise za DOTA 2 putem WeLoveFine stranice.

Trenutno se i dalje bavi freelancingom, a posljedni projekti uključuju stvaranje maskote i stripa za ''Spark Digital Accerelator'' te maskote za ''NSoft''.











Garfield
#22 Posted : 20. kolovoza 2019. 16:13:27(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
8 gost ovogodisnjeg festivala je Filip Andronik

Sarajevo, je zafrkantski strip crtač i ilustrator čiji humoristični radovi, koji parodiraju svijet oko nas, nasmijavaju publiku u domovini i inostranstvu već dugi niz godina. Objavljivao je svoje smiješne radove posvuda a ako pratite bend Dubioza Kolektiv onda ste, preko njihovih spotova i postera, vidjeli i Filipove radove.

Zna on crtati i ozbiljne stvari, poput nagrađivanih stripova o posadama tenkova u drugom svjetskom ratu koje radi za francusku izdavačku kuću Delcourt.

Također, obožava crtati sa djecom pa rado vodi radionice i škole stripa.


host images for free


host images for free


host images for free


host images for free


host images for free


host images for free

Garfield
#23 Posted : 22. kolovoza 2019. 11:24:16(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Pokusao poll pokrenuti na stranici, ali posto ne znam ovako cu staviti :)

Pozdrav ekipa. Opet će nam trebati vaša pomoć oko maskote. Stavit će mo na glasanje 6 imena i onaj koji bude imao najviše glasova bit će službeno ime maskote.
Još jednom zahvaljujemo na pomoći :)

MostariX
MostarKo
Mostero
Stripi
Stripko
Stripolovac
Garfield
#24 Posted : 23. kolovoza 2019. 12:41:07(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Službeno ime maskote je MostarKo.
Zahvaljujemo svima na pomoći oko imena i MostarKo je spreman da vas zabavlja na festivalu.

MostarKo je pomeo konkurenciju :)
Garfield
#25 Posted : 24. kolovoza 2019. 21:34:19(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Dražen Kovačević je i ove godine s nama !!!

9 gost ovogodišnjeg festivala je Drazen Kovacevic.

rodjen je 1974. godine.
Fakultet primenjenih umetnosti završio 1999. u Beogradu.
Autor strip serijala: La Roue, L’Epee de Feu, Walkyrie, La Meute de l’enfer, Carthago Adventures-Amarok, La Croix sanglante za francuske izdavače: Glenat, Soleil, Les Humanoides Associes. Delcourt i Les Sculpteurs de bulles.

Autor brojnih ilustracija za specijalizovane striparnice i galerije u Francuskoj kao i za kolekcionare.
Sa Goranom Skrobonjom kao scenaristom, dobitnik prve nagrade za debitantski strip na konkursu izdavačke kuće Glenat povodom njihove tridesete godišnjice, u Angulemu 2000-te godine.

2014. je dobio Grand prix 12-og Salona stripa u Beogradu za kratki strip Ni na nebu ni na zemlji po scenariju Dragane Stojiljković i počasnu diplomu 49-og Zlatnog pera Beograda 2017.

Učestvovao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama iz oblasti stripa i ilustracije.
Učesnik je brojnih strip festivala i salona.
Zivi i radi u Zemunu.













Garfield
#26 Posted : 27. kolovoza 2019. 12:40:29(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
10 gost je jedan od velikana strip scene i izuzetno smo ponosni što ove godine dolazi u Mostar.

Roberto Diso je rođen 1932. godine u Rimu, pohađao je umjetničku školu, nakon čega je studirao arhitekturu, ali odustao je kako bi se usredotočio na karijeru stripa, koja je započela 1954. godine na stranicama časopisa Il Victorioso u suradnji s Sant D’Amico. Kasnije je radio uglavnom ratne priče za britanskog izdavača Fleetway, poput Zip Nolana u Lion Comic-u, te za Lancelot i Dan Panther za Éditions Aventures et Voyages, opet u suradnji s D'Amico. U studiju Giolitti radio je na njemačkom tržištu, crtajući stripove za odrasle .

Suradnja koja ga je učinila popularnim i slavnim pogotovo na području Italije i bivše Jugoslavije je sa izdavačkom kućom Sergio Bonelli Editore, tj sa scenaristom Sergiom Bonellijem koja je započela 1974. godine .Sergio je za Roberta Disa dao na izradu 2 epizode za izdanje Rodeo, a vrlo brzo nakon toga je prešao u staff novog junaka te izdavačke kuće Mister Noa. Uskoro se prometnuo u glavnog crtača tog serijala te je preuzeo i crtanje naslovnica počevši od broja 116. Debitirao je s epizodom Čovjek iz Gvajane (redovni broj 6/7) .

Osim što je radio za Bonellija, Diso je crtao i za časopis L'Eternauta, stvarajući strip Rodo (kao kompletni autor –crtež i scenarij) ) čiji se glavni lik prvobitno pojavio 1985. u Giungli! časopisu . Isti je magazin izvorno objavio kratku priču Alfreda Castellija, koju je nacrtao Diso, za seriju Zona X Presents, pod nazivom L'occhio senza palpebre (Oko bez kapka)

U novom tisućljeću nastavio je raditi za izdavačku kuću Sergio Bonelli te je 2003. godine uradio epizodu Texa Willera za Maxi izdanje. 2006. godine, nakon što je serijal Mister No prestao izlaziti , Diso je radio na epizodama drugih izdanja Texa (jedan almanah i dva maxija ) i redovitim epizodama kratkih serijala The Hidden Face ( Skriveno Lice) i Shanghai Devil na scenarij Gianfranca Manfredija. Radio je i na epizodama Romanzi a fumetti 2 broja Mohikanac i Krvavi put. Usprkos dobi od 87 godina još uvijek je aktivan te je nedavno radio i na povratničkom serijalu redovnog Mister Noa, a rado obilazi i sudjeluje na manifestacijama i izvan Italije..












Garfield
#27 Posted : 30. kolovoza 2019. 13:00:28(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Kao i svake godine, tako i ove sa nama je Enis Čišić

Enis Čišić je strip crtač i ilustrator rođen u Sarajevu gdje je i završio Akademiju likovnih umjetnosti. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u reklamnoj i strip industriji radeći na mnogobrojnim projektima koji obuhvataju: strip, ilustraciju te film i teatar. Među mnogobrojnim radovima svakako treba istaći suradnju sa velikom izdavačkom kućom Marvel Comics za koju je do sada imao priliku crtati likove poput, IronMana, Spidermana, Capetana Ameriku, Hulka, te Nick Furija u stripovima koji su objavljeni na svim jezicima.


image hosting


image hosting


image hosting


image hosting


image hosting


image hosting
Garfield
#28 Posted : 1. rujna 2019. 12:55:02(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Armin Ozdic rođen 14. septembra 1989 u Sarajevu. Zavrsio srednju školu primjenjenih umjetnosti nakon čega pohađa akademiju likovnih umjetnosti. Crtanjem stripova i ilustacija se bavi 7 godine. Radio je za mnogobrojne indie izdavače na stipovima kao što su mini serijali The living Finger, Hood i Crucified.
2015. osvaja "Nikola Mitrovic Kokan"nagradu za najboljeg mladog strip crtača Balkana na 17. balkanskoj smotri mladih strip autora u Leskovcu. Trenutno radi ilustracije za internacionalnu kompaniju Intercom. Živi i radi u Sarajevu.


statewide auto sales reviews


statewide auto sales reviews


statewide auto sales reviews


statewide auto sales reviews


statewide auto sales reviews


statewide auto sales reviews


statewide auto sales reviews
Garfield
#29 Posted : 3. rujna 2019. 19:13:56(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
13 gost ovogodišnjeg festivala je Giancarlo Marzano.

strip pisac i scenarista. Rođen je u Torinu 1969. godine
Od 2004. godine do danas, kreirao je za SERGIO BONELLI EDITORE preko 30 priča i scenarija za slavni strip ''Dylan Dog'', na kojima i dalje radi. Radio je i za SBE scenarije za „Jedno doba, jedna priča“

Također sarađuje sa izdavačem '' Edizioni Inkiostro '' i dio je tima scenarista stripa ''The Professor'' , izdavačke kuće Erredi Grafiche Editoriali.

2018 godine, postao je docent ''Umjetnost stripa'' pri Libera Accademia d'arte Novalia ( Akademija likovnih umjetnosti Novalia) , sa sjedištem u Saviljanu.

Objavljenje epizode:

Dylan Dog
Corrado Roi (crtež); Le notti di Halloween, in Almanacco della Paura n. 14,
Montanari e Grassani (crtež); Terrore sul mare, in Maxi Dylan Dog n. 8
Montanari e Grassani (crtež); Lo "scavatombe", in Maxi Dylan Dog n. 9
Giampiero Casertano (crtež); Il capolinea, in Almanacco della Paura n. 17
Montanari e Grassani (crtež); Il dono degli Hurlington, in Maxi Dylan Dog n. 10,
Luigi Piccatto (crtež); Il custode, in Dylan Dog n. 257
Montanari e Grassani (crtež); Gli "Untori", in Maxi Dylan Dog n. 11
Luigi Piccatto (crtež); Liam il bugiardo, in Dylan Dog n. 264
Corrado Roi (crtež); Il piccolo diavolo, in Dylan Dog n. 271
Giovanni Freghieri (crtež); Seppelliti vivi!, in Dylan Dog n. 273
Ugolino Cossu (crtež); Il ladro di cervelli, in Dylan Dog n. 285
Daniele Caluri (crtež); Lacrima di stella, in Dylan Dog Color Fest n. 5
Piero Dall'Agnol (crtež); Autoscatto, in Dylan Dog Gigante n. 19
Corrado Roi (crtež); La capanna nel bosco, in Maxi Dylan Dog n. 14
Franco Saudelli (crtež); Tra moglie e marito, in Dylan Dog n. 295
Corrado Roi (crtež); Il sortilegio, in Dylan Dog n. 297
Montanari e Grassani (crtež); La nave nera, in Maxi Dylan Dog n. 15
Ugolino Cossu (crtež); Una affezionata clientela, in Dylan Dog n. 299
Giovanni Freghieri (crtež); Gli spietati, in Maxi Dylan Dog n. 16
Ugolino Cossu (crtež); Il baule delle meraviglie, in Dylan Dog n. 306
Montanari e Grassani (crtež); La verità sommersa, in Maxi Dylan Dog n. 17
Roberto Rinaldi (crtež); La voce negata, in Dylan Dog Gigante n. 21
Luigi Piccatto (crtež); Le scarpe del morto, in Maxi Dylan Dog n. 18
Giovanni Freghieri (crtež); La cara mamma, in Almanacco della Paura n. 23
Roberto Rinaldi (crtež); I ritornanti, in Dylan Dog n. 319
Luigi Piccatto (crtež); Giovani vampiri, in Dylan Dog n. 321
Ugolino Cossu (crtež); L'attimo morente, in Maxi Dylan Dog n. 20
Gianmarco Nizzoli (crtež); La magnifica creatura, in Dylan Dog n. 330
Giorgio Pontrelli (crtež); A volte non ritornano, in Maxi Dylan Dog n. 23
Fernando Caretta (crtež); Il burattinaio, in Maxi Dylan Dog n. 29
Andrea Chella (crtež); L’uomo e la bestia, in Maxi Dylan Dog n. 31
Giulio Camagni (crtež); Non umano, in Dylan Dog n. 377
Piero Dall’Agnol (crtež): Hyppolita, in Dylan Dog n. 386

Le Storie
Giovanni Lorusso (crtež); Il tesoro di Bisanzio, in Le storie n. 26
Tommaso Bianchi (crtež); Il sangue dei mortali, in Le storie n. 58

The Professor
Andrea Cuneo (crtež); The Professor, in The Professor n. 0
Francesco Mobili (crtež); Revenant, in The Ptofessor n. 2
Paolo D’Antonio (crtež); Troll, in The Professor n. 5

ZILF (grafička novela)
Giuseppe Guida (crtež)

Giancarlo Marzano vidimo se uskoro u Mostaru!!!
Garfield
#30 Posted : 5. rujna 2019. 16:46:46(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Da ne bi mislili da smo završili sa najavama gostiju.

14 gost koji će ove godine doći u Mostar je Gianni Sedioli.

Rođen 4. kolovoza 1966. u Raveni, Gianni Sedioli stiže u strip na način koji je sve samo ne predvidljiv. Zapravo, diplomirao je kao industrijski tehničar, da bi do 1991. godine obavljao djelatnost komercijalnog agenta. Napokon, 1992., prekretnica: slijedeći svoju strast prema stripovima, debitirao je na liku "Tiramolli", napisavši i nacrtajući desetak priča. Također je nacrtao dvije priče za Hobby & Work, a zatim je sam producirao, stvorivši tri albuma iz serije svog stvaralaštva "The Witch".

1997. godine počeo je surađivati sa izdavačkom kućom Sergiom Bonelli Editore, crtajući priču za ediciju Zona X, a zatim je radio serijalu Jonathanu Steeleu i serijalu Legs Weaver . 2004 godine je debitirao na serijalu Zagor uradivši dvodijelnu priču u redovnim brojevima 463 i 464 . Jedan je od najzastupljenijih crtača u Maxi ediciji Zagora , uradio je ukupno 6 Maxi brojeva .

U zadnje vrijeme sve više radi u suradnji sa crtačem Marcom Vernijem crtajući olovku i postavke a Marco Verni tuš. Posebno je interesantno spomenuti da je ovaj dvojac uradio i jedan mini projekt od 6 brojeva Zagora u striscia Formatu .( mali format gdje se jedna stranica sastoji od 2 kadra,,50-tih godina su stripovi takvih formata objavljivani u Italiji)


upload images


upload images


upload images


upload images


upload images


upload images


upload images


upload images
Garfield
#31 Posted : 6. rujna 2019. 14:54:37(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
I ove godine s nama je Midhat Kapetanovic.

rođen 1976 godine u Sarajevu u vihoru komunizma i titovog pionirstva kojeg se do današnjeg dana nije kutarisao. Nakon studija na Arhitektonskom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu bavi se dizajnom, koncept artom i radom u multimedijalnoj industriji. Mnogi projekti iz oblasti filma, TVa, gejminga i pozorišta za razne domaće i strane klijente su rađeni solo i sa timovima iz raznih produkcija.

Radio je lustracije za dječije knjige i slikovnice kao i mnoge naslovne strane za magazine i knjige uz storyboarde za filmsku i TV produkciju. U posljednje vrijeme radi na vlastitom projektu "Medvjeđa Carica" koji je u procesu izdavanja u nekoliko jezičnih verzija, kao i mnoge strip-projekte za strane izdavačke kuće.


image upload


image upload


image upload


image upload


image upload


image upload


image upload


image upload
Garfield
#32 Posted : 9. rujna 2019. 21:00:59(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
16 gost ovogodišnjeg festivala je Milan Jovanović

(rodjen u Kopru 1971. godine, živi i radi u Zemunu, Srbija.) je sin, brat, ujak, suprug i otac jedne devojcice. Autor je stripova Kalokagarti (scenario Djordje Milosavljević), La Bete Noire (scenario Darko Macan), Le serpent sous la glace (Scenario Frank Giroud), Jason Brice I Ars Magna (scenario Alcante), tri albuma u seriji Carthago (scenario Christophe Bec) I Ultimus (scenario Darko Macan). Trenutno radi na projektu Le roi de fer (scenario Jean-Pierre Pecau). Iza njega stoje i brojne ilustracije za srpske i inostrane izdavače, a bavi se i fotografijom.


popular baby names 2001


popular baby names 2001


popular baby names 2001


popular baby names 2001


popular baby names 2001


popular baby names 2001


popular baby names 2001


popular baby names 2001
Garfield
#33 Posted : 11. rujna 2019. 23:19:42(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Sibin Slavković rođen je 10. 11. 1953. godine u selu Žunjeviće u okolini Novog Pazara. Od 1960. godine živi u Starčevu kod Pančeva.
Svoje prve stripove Kolona je stala i Mećava objavio je 1973. godine u izdanjima "Dečjih novina", a u "Politikinom zabavniku" debitirao je kratkom pričom Braća.
Stalno je zaposlen u "Dečjim novinama" od 1977. godine, najpre kao ilustrator i strip crtač, a zatim kao urednik strip izdanja. U "YU stripu" i "Eks almanahu" objavljuje stripove Cepanica, Izum, Vitez Palman i serijal Vendes.
Istovremeno započinje suradnju sa novosadskim "Dnevnikom" na licenciranom serijalu Veliki Blek, koji je osim u tadašnjoj Jugoslaviji objavljivan i u Italiji i Francuskoj.

Prelaskom u novosadski "Forum Marketprint", pored uređivanja strip izdanja, u okviru velike Marketprintove ekipe scenarista i crtača radi na licenciranom stripu Tarzan, koji je objavljivan u više evropskih zemalja.
U periodu od 1992 do 1996. godine po scenariju Baneta Kerca crta autorski serijal Stormy & Iceberg koji je objavljivan u Švedskoj i Norveškoj.
Tokom 1997. i 1998. godine za američku izdavačku kuću "Dark Horse" iz Milvokija, po scenariju Boba Fingenmana nacrtao je i objavio četiri epizode stripa Maska ( The Mask - Toys in the Attic).

Crtanju stripa se vratio 2012. godine kada je kod francuskog izdavača Joker Editions, po scenariju Bruna Falbe objavio album L' espion de L' empereur, Ulm, 1805.
Krajem marta 2018. godine objavio je album ROULETABILLE, Le Mystere de la CHAMBRE Jaune kod francuskog izdavača " Soleil Editions", po scenariju Jean- Charles Gaudina.

pic uploader



image uploading site









Garfield
#34 Posted : 14. rujna 2019. 23:09:31(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Polako završavamo sa najavom gostiju. Poslastica za Dylanovce i naš posljednji gost.

Marco Mastrazzo je rođen 1989. godine u Canelliju. Samouki je umjetnik. Nakon što je diplomirao geodeziju, napustio je tehničke studije i posvetio se crtanju. 2016. godine kontaktirao ga je Roberto Recchioni, urednik Dylan Dog-a, koji mu je predložio da napravi naslovnicu za seriju Color Fest, što je predstavilo početak njegove profesionalne karijere.

Nakon objavljivanja tog broja, 2017. sudjelovao je u novim projektima, uključujući Universo Cosmo od Editoriale Cosmo (ime izdavačke kuće), za koju i danas ilustruje naslovnice miniserije Caput Mundi. Iste godine postao je oficijelni ilustrator naslovnice Dylan Dog Special serije koja godišnje izlazi za Sergio Bonelli Editore, zatim ilustrovao Dylan Dog naslovnice za Epicenter Comics namijenjene američkom tržištu i započeo suradnju koja traje već tri godine sa Scuderia Ferrari, ilustrirajući zajedno s drugim umjetnicima plakate za Grand Prix Svjetskog prvenstva F1.

U 2018. godini počeo je raditi za francusko i američko tržište, stalno kao ilustrator, u Zenescope Entertainment, a u Italiji se pridružio obitelji Inkiostro Edizioni, kao ilustrator naslovnice za seriju Blood Brothers.











Garfield
#35 Posted : 15. rujna 2019. 20:55:01(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Za prvi plakat je zadužen Kenan Halilović (crtež i kolor)
Dizajn: Kristijan Kuliš


small poem on sister
Garfield
#36 Posted : 16. rujna 2019. 14:51:20(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Drugi plakat za ovogodišnji festival
Crtež i kolor: Lana Šator
Dizajn: Kristijan Kuliš

Garfield
#37 Posted : 17. rujna 2019. 14:09:02(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Nastavljamo dalje sa plakatima
Crtež i kolor: Jovan Ukropina
Dizajn: Kristijan Kuliš

Garfield
#38 Posted : 18. rujna 2019. 11:43:25(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Četvrti plakat za predstojeći festival:
Crtež i kolor: Armin Ozdic
Dizajn: Kristijan Kuliš

Garfield
#39 Posted : 19. rujna 2019. 21:35:35(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
Za peti plakat su zaslužni:
Crtež i kolor: Milan Jovanovic
Dizajn: Kristijan Kuliš


upload pics
Garfield
#40 Posted : 20. rujna 2019. 15:11:56(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.889
Location: Mostar
I MostarKo je tu. 6 plakat je djelo:
Crtež i kolor: Zdravko Cvjetkovic
Dizajn: Kristijan Kuliš


free image hosting
Users browsing this topic
Guest
4 Pages<1234>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,224 seconds.