Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Striparnica Columbo-SPLIT
STRIPOVI COLUMBO
#1 Posted : 22. srpnja 2021. 16:20:12(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 14.7.2021.(UTC)
Posts: 1
Location: Split
‘Columbo‘neće Splićanima otkriti Ameriku, ali hoće svijet stripa.
.piše ivica Ivanišević

"... Na pitanje što striparnica nudi, najlakše bi i najpreciznije bilo reći – sve. Kome je, recimo, na duši Zagor, tamo će pronaći kubik-dva svezaka s avanturama toga junaka, crno-bijelih i u boji, čak i epizodu kojom je dotični debitirao na jugoslavenskome tržištu. Dogodilo se to u četvrtome broju kultne edicije "Lunov Magnus Strip“ od 17. veljače 1969. godine, dok je ona još izlazila u velikome, magazinskom formatu. Na zidu dućana izložene su i dvije originalne table koje je potpisao Zagorov kreator i prvi crtač Galieno Ferri, a kao svojevrsnu žuntu toj kolekciji posjetitelji će pronaći i pravu pravcatu sjekiru rečenog Duha sa sjekirom.

Općenito, "Columbo“ se doima kao pravi raj za sve ljubitelje izdanja milanske tvrtke Sergio Bonelli Editore, koja je ovdje zastupljena kao da se ne radi o dućanu iza Staroga placa, nego iza stadiona Giuseppe Meazza. Ponudu zaokružuje i originalna tabla Dylan Doga, čiji je potpisnik prvi crtač serijala, briljantni Angelo Stano. Kome su draži naslovi francusko-belgijske škole u albumskome formatu, također neće ostati razočaran. Kao ni ljubitelji američkih grafičkih romana, superherojskih serijala, humorističnih naslova za sve uzraste...

Naravno, sukladno očekivanjima, zapaženo mjesto ima Alan Ford koji je predstavljen cijelim paletama pretisaka, ali i dvjema originalnim stranicama koje je nacrtao veliki Roberto Raviola ilitiga Magnus, uz pisca Luciana Secchija Bunkera, izvorni tvorac serijala koji je u Hrvatskoj popularniji nego u matičnoj Italiji.
Osim što odlično pokriva ponudu friških naslova i izdanja, "Columbo“ nudi i vrlo instruktivan uvid u izdavačku prošlost. Vremešniji čitatelji raznježit će se kad opaze uredno složene hrpice nekoć kultnih izdanja kao što su "Plavi vjesnik“, "Strip strip“, "Cak“ (koji je, da se pohvalimo, u prvoj polovici sedamdesetih godina izdavala Slobodna Dalmacija), "Stripoteka“..."

Cijeli tekst o striparnici možete pročitati na ovome linku ispod, a i pogledati fotografije...
https://slobodnadalmacij...uha-sa-sjekirom-1076401

Dakle, u našoj ponudi su recentni strip albumi, strip revije, kultna strip izdanja... velika ponuda starih stripova iz ex-Jugoslavije...i najnovija izdanja hrvatskih i regionalnih izdavača .
Striparnica se nalazi U Plinarskoj ulici u Splitu.
Dobrodošli!Love
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,036 seconds.