Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

3 Pages123>
Mladi Tex Willer 1-4
Dado A.
#1 Posted : 1. rujna 2021. 14:17:09(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 3.612
Location: Makarska
Katkad se u životu znaju dogoditi neke neplanirane situacije s kojima se na ovaj ili onaj način moramo nositi i potom ih u hodu rješavati, a jednu od njih predstavit ćemo u najavi svoje osme ovogodišnje ture koja će se uskoro naći u prodaji.Smile

Naime, u studenome 2019. godine na Interliberu predstavili smo prvu kolornu knjigu mladog Texa Willera u velikom formatu, a potom su u srpnju 2020. i ožujku ove godine uslijedile druga i treća.

Nažalost, paralelno s time u SBE-u su odustali od toga svog koncepta te su, preskočivši četvrtu (Ruju / Del Vecchio) i petu (Ruju / Valdambrini) pustolovinu (koje su izašle u izvornim brojevima 14 - 17), odmah prešli na šestu koju su potom - za razliku od prvih triju koje su bile u boji - objavili u crno-bijeloj verziji.

Kako su nama, a vjerujemo i vama, kronologija i kontinuitet iznimno bitni, mogućnosti koje su se našle pred nama bile su:

1) Nastaviti objavljivati knjige kao što ih objavljuje i SBE, makar to značilo preskakanje pojedinih pustolovina i promjenu opreme (prelazak s kolornog na crno-bijelo izdanje).

2) Nastaviti objavljivati knjige kronološki, na način da one koje SBE ne objavi mi objavimo samostalno u istom (velikom) formatu, premda bi to značilo prisilno korištenje drugih naslovnica (izvorne je crtao Maurizio Dotti, a posebne Massimo Carnevale) i promjenu opreme (prelazak s kolornog na crno-bijelo izdanje).

3) Privremeno ugasiti izdanje i čekati da se nekad ponovno pojavi u boji (uz mogućnost da se to nikad ne dogodi).

4) Krenuti ispočetka, u crno-bijeloj verziji i normalnom formatu, prateći kontinuitet i objavljujući sve po redu, ujednačeno i bez ikakvih izmjena, kako bi svi fanovi mogli uživati u priči bez preskakanja epizoda, a prve tri kolorne knjige shvatiti kao ekskluzivna izdanja koja nadopunjuju tu redovnu seriju.

Uzevši sve navedeno u obzir, procijenili smo da je jedino pravo rješenje krenuti ispočetka i stoga su prve knjige koje ćemo najaviti u svojoj osmoj ovogodišnjoj turi koja će uskoro biti u prodaji upravo prve četiri knjige mladog Texa Willera, ali ovog puta u crno-bijeloj verziji i klasičnome Bonellijevom formatu 16 x 21 cm.Smile

Evo podataka o knjigama i autorima:

Mladi Tex Willer 1: “Živ ili mrtav!”
(scenarij: Mauro Boselli / crtež: Roberto De Angelis)

- 264 stranice; 4 kolorne naslovnice; izvorni brojevi 1-4

Mladi Tex Willer 2: “Dezerteri”
(scenarij: Mauro Boselli / crtež: Bruno Brindisi)

- 330 stranica; 5 kolornih naslovnica; izvorni brojevi 5-9

Mladi Tex Willer 3: “Pinkerton lady”
(scenarij: Mauro Boselli / crtež: Roberto De Angelis)

- 264 stranice; 4 kolorne naslovnice, izvorni brojevi 10-13

Mladi Tex Willer 4: “Vukovi s granice”
(scenarij: Pasquale Ruju / crtež: Pasquale Del Vecchio & Fabio Valdambrini)

- 264 stranice; 4 kolorne naslovnice; izvorni brojevi 14-17

Kao što smo već spomenuli, sve naslovnice nacrtao je sjajni Maurizio Dotti, a epizode 1 - 17 koje se nalaze u ovim knjigama objavljene su u Italiji u razdoblju od studenoga 2018. do ožujka 2020. godine.

Što se cijena tiče, one su sljedeće:

Mladi Tex Willer 1: “Živ ili mrtav!”
- redovna cijena - 205 kn; promotivna cijena tijekom prva dva mjeseca - 164 kune

Mladi Tex Willer 2: “Dezerteri”
- redovna cijena - 240 kn; promotivna cijena tijekom prva dva mjeseca - 192 kune

Mladi Tex Willer 3: “Pinkerton lady”
- redovna cijena - 205 kn; promotivna cijena tijekom prva dva mjeseca - 164 kune

Mladi Tex Willer 4: “Vukovi s granice”
- redovna cijena - 225 kn; promotivna cijena tijekom prva dva mjeseca - 180 kuna

Premda vjerujemo da oni najveći Texovi fanovi u cijelosti već znaju o čemu je ovdje riječ, za sve one koji se eventualno po prvi put susreću s ovom novom bibliotekom evo još jednom kako ju je u kratkim crtama opisao mastermind današnjeg Texa Mauro Boselli: “Tex ima tek dvadeset godina u svome prvom pojavljivanju iz 1948., u stripu u pasicama pod naslovom “Tajanstveni totem”, kada se kao usamljeni jahač sa šerifima za petama bez razmišljanja baca u pustolovinu kako bi od zlikovaca spasio mladu Indijanku Tesu. Od tog trenutka pa sve do danas - dakle, sljedećih sedamdeset godina - on nije prestao jahati i boriti se u ime dobra. Naravno, naš junak je još uvijek mlad, što je povlastica koju uživaju likovi iz mašte, no u jednom trenutku se (kako se to kaže) smirio te je zasnovao obitelj. Tex kojega danas poznajemo ima 45 godina, udovac je i ima odraslog sina. Njegovi najvjerniji čitatelji u sjećanju i duši čuvaju neizbrisivu uspomenu na onoga razularenog mladića, ali te dvije slike - ona hrabroga i nepravedno progonjenog odmetnika te ona današnja rendžera i poglavice Navaja - preklapaju se i podjednako doprinose njegovu šarmu.

I dok u stvarnom životu nije moguće vratiti se unatrag, strip to čudo ipak čini mogućim! Tex može živjeti svoj trenutačni mjesečni život i imati još jedan paralelni, koji istražuje nepoznate stranice njegove nezaboravne mladosti. Već i prije, uglavnom dok je sjedio oko logorske vatre sa svojim prijateljima, Tex je znao prepričati i njima i čitateljima poneku uzbudljivu dogodovštinu iz svoje prošlosti. Ali ovaj put, te vam priče donosimo “uživo”, bez posredovanja odraslog Texa, i vraćamo vas u svijet Granice dok je bio još opasniji. Ovaj povratak korijenima velikog lika Gianluigija Bonellija i Aurelija Galleppinija osmišljen je s ciljem ponovnog buđenja strasti prema klasičnom vesternu i pustolovnim romanima, no ovom prilikom nismo iznova napisali prve, velike priče Gianluigija Bonellija jer njih već imamo onako energične i eksplozivne poput puščanog hica te ih možemo čitati koliko god puta želimo ispočetka. Naime, mi ćemo vam donijeti one druge koje nam Texov tvorac, jureći tisuću kilometara na sat kako bi dao oduška svojoj neiscrpnoj mašti, nije ispričao, ali koje nam je katkad ukratko bio spomenuo. Jesmo li sigurni da znamo sve detalje i svaku pustolovinu iz dana koje je Tex proveo s Montalesom boreći se za slobodu Meksika? Ili iz njegovih burnih nevolja sa šerifima? I što je s Tesom, mladom pripadnicom plemena Pawneeja? Ili s Cochiseom, poglavicom Apaša Chiricahua? Mladim Kitom Carsonom, Arkansas Joeom, mister Marshallom, Patom Mac Ryanom, Velikim Jeanom, Allanom Pinkertonom...? I što je s bratom i sestrom Dickart, odnosno vješcem Mefistom i njegovom sestrom Lily?

Svi ti likovi Gianluigija Bonellija toliko su izuzetni i puni života da teško podnose puki ostanak u tim davnim pričama te su stoga iskočili van naoružani puškama, pištoljima, lukovima i strijelama te iluzionističkim cilindrima kako bi uronili u nove pustolovine. Naravno, nama je to upravo i bila namjera! Htjeli smo vam omogućiti da iskusite ugođaj i ritam nekih drugih vremena, mlađeg Divljeg zapada i mlađeg Texa, zadovoljstvo jednostavne pustolovine, izravne i očaravajuće, kako su ih u svojoj mašti doživljavali Bonelli, Galep i njihovi davnašnji čitatelji. Prva priča, zbog nužne i dužne posvete mitu i dvojici velikih autora koji su ga stvorili, počet će od prve, legendarne epizode s Tesom i njezinim skrivenim blagom, ali otkrivajući vam, kao što ćete vidjeti, prethodne i naknadne događaje te nove pojedinosti, a poslije ćemo zasigurno naići i na priče Texovog tvorca, poput primjerice one kad po prvi put susrećemo Montalesa, jer ovo nije nova verzija u stilu reboota gdje se sve mijenja (zbilja nije!), nego moderna obrada ali istovremeno vjerna izvorniku budući da se ne smije previše preispitivati svete spise veličanstvenog Gianluigija Bonellija! Ipak, uglavnom ćemo se kretati novim i neistraženim putevima, u potrazi za još neispričanim pustolovinama, i jahat ćemo u nepoznato zajedno s Texom u sedlu njegova Dinamita, a na svakoj sljedećoj stranici čekat će nas iznenađenja poput zasjeda, opasnosti, blaga, poklika Komanča ili puščanih plotuna meksičkih gerilaca...”


Bacite pogled:


















mmihoci
#2 Posted : 1. rujna 2021. 15:58:57(UTC)
Rank: Često prisutan

Joined: 18.12.2018.(UTC)
Posts: 517
Location: Koprivnica
Možda bi onda bilo zgodno i "Tex Willer specijal broj 1" obajviti u ovoj turi.
Pa onda možda ili Magazin i Tex kolor specijal kao 6. knjigu ove ture pa da Texovci su mirni do kraja godine.



Edi B
#3 Posted : 2. rujna 2021. 4:36:03(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 6.9.2020.(UTC)
Posts: 78
Location: Split
Ne mogu ne primijetit da knjige 1,3 i 4 imaju isti broj stranica, a unatoc tome knjiga 4 je 20kn skuplja od knjiga 1 i 3Smile
Wallace
#4 Posted : 2. rujna 2021. 5:04:44(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 12.1.2017.(UTC)
Posts: 28
Location: Duga Resa
Razlika je u 20 stranica i 16 kn.
Ja ipak moram reći da je ovakva odluka ipak najnepovoljnija
za nas kupce koji imamo prve 3 knjige.
logo111
#5 Posted : 2. rujna 2021. 5:35:15(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 7.7.2020.(UTC)
Posts: 31
Location: croatia
Zašto bi bila najnepovoljnija ?

Možeš nastaviti dalje sa 4 knjigom dalje kao da se ništa nije dogodilo ili ako baš želiš imati unificiranu kolekciju uzeti ponovo prve 3 knjige u istom formatu kao što će ići dalje.

Dakle imaš izbor i biraš.... što je odlično i jedino ispravno.

Najnepovoljnije bi bilo da su ugasili izdanje zbog tih novih okolnosti na koje nisu mogli utjecati.

Dado A.
#6 Posted : 2. rujna 2021. 9:18:46(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 3.612
Location: Makarska
Wallace wrote:
Razlika je u 20 stranica i 16 kn.
Ja ipak moram reći da je ovakva odluka ipak najnepovoljnija
za nas kupce koji imamo prve 3 knjige.


Imali smo već jedan sličan komentar na fb-u pa ću i ovdje napisati.Smile

Dakle, kao što smo već naveli u najavi, mogućnosti je bilo više i obrazložili smo zašto smo se odlučili upravo za ovu. Naravno, sama činjenica da postoji više mogućnosti vuče za sobom i neupitnu situaciju da će neki biti manje, a neki više zadovoljni ovom našom odlukom.

Generalno, ovdje je samo bitno donijeti odluku jesi li za uniformiranost edicije ili nisi.

Ako jesi (a mi jesmo), onda je ovo naše rješenje jedino moguće, a ako nisi onda bi ti trebalo svejedno na koji način će biti neujednačena: tako što će nakon prvih triju kolornih knjiga četvrta imati različite naslovnice i biti crno-bijela, peta također crno-bijela itd., ili će nakon prvih triju četvrta i sve ostale knjige imati manji format, drukčije naslovnice i biti crno-bijele.

Dakle, novac nije bačen, ne treba se ponovno kupovati prve tri knjige te se može savršeno pratiti serijal kombinirajući kolorne i crno-bijele, a kolekcija bi bila svakako neujednačena i u jednoj i u drugoj opciji.

S druge strane, oni kojima je ujednačenost bitna kupit će ponovno prve tri knjige i imat će i ekskluzivne kolorne verzije prvih pustolovina (i svih ostalih koje će eventualno u budućnosti izaći).

Da nas nije bilo briga naprosto bismo preskočili dvije kompletne epizode, objavili četvrtu knjigu kao što je objavljena u Italiji i opravdali se na način da je “tako i u Italiji”.

Smile

Dado R.
#7 Posted : 2. rujna 2021. 9:32:58(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.778
Location: Zagreb
Edi B wrote:
Ne mogu ne primijetit da knjige 1,3 i 4 imaju isti broj stranica, a unatoc tome knjiga 4 je 20kn skuplja od knjiga 1 i 3Smile

Iz jednostavnog razloga, za prve tri knjige smo već imali prijevod i nešto malo od materijala moglo se iskoristiti pa je kalkulacija mrvicu niža i tu razliku smo odlučili dati kupcima.
Odnosno da onima koji odluče kupiti i te prve tri knjige koje smo već objavili u boji bude to izdanje nešto povoljnije nego bi inače bilo.
Dado R.
#8 Posted : 2. rujna 2021. 9:58:04(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.778
Location: Zagreb
Wallace wrote:

Ja ipak moram reći da je ovakva odluka ipak najnepovoljnija
za nas kupce koji imamo prve 3 knjige.

Drugi Dado je sve pojasnio pa zapravo nemam što dodati samo ću kao Texofil reći da je i meni ovo bilo jedino pravo i najbolje riješenje.
Naime "Mladi Tex Willer" je ongoing serijal s odličnim pričama i to traži kontinuitet u izdavaštvu. Kolorno izdanje to nažalost nema iako je tako bilo krenulo.
Da smo unaprijed znali da to neće biti ongoing vjerojatno bismo prvo krenuli s cb izdanjima pa onda naknadno odlučili hoćemo li raditi i kolorna kao "bonus" na tu biblioteku.
Talijani imaju redovno sve epizode kronološki u crno-bijeloj verziji, mi nismo imali sad ćemo imati. Pa im sada ta kolorna izdanja dođu kao "bonus" izdanja, što će sad i nama postati.
Da smo odlučili nastaviti dalje samo cb u istom formatu, osim što bi nam nedostajale posebne naslovnice što bismo napravili ako se iz nekog razloga opet neka od tih knjiga pojavi u koloru
za godinu, dvije? Onda opet to raditi u koloru? Mislim da bi to tek bilo besmisleno. A kolekcija koja je krnja, tako šarena bez pravog kontinuiteta meni nije kolekcija.
Ona može biti samo bonus onome tko želi ako radimo u toj biblioteci samo kolorna izdanja a s druge strane imamo cb verziju u kojoj ide sve po redu.
To ne kažem kao izdavač već isključivo kao Texofil i kolekcionar. Srećom da se to iskristaliziralo nakon treće knjige, moglo je biti i nakon desete...
bubo
#9 Posted : 2. rujna 2021. 14:23:11(UTC)
Rank: Često prisutan

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 783
Man
Location: mostar
eh neko ko nije baš zagriženi fan Texa ali kako ovo propustit shit))))
Edi B
#10 Posted : 2. rujna 2021. 16:04:08(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Joined: 6.9.2020.(UTC)
Posts: 78
Location: Split
Dado R. wrote:
Edi B wrote:
Ne mogu ne primijetit da knjige 1,3 i 4 imaju isti broj stranica, a unatoc tome knjiga 4 je 20kn skuplja od knjiga 1 i 3Smile

Iz jednostavnog razloga, za prve tri knjige smo već imali prijevod i nešto malo od materijala moglo se iskoristiti pa je kalkulacija mrvicu niža i tu razliku smo odlučili dati kupcima.
Odnosno da onima koji odluče kupiti i te prve tri knjige koje smo već objavili u boji bude to izdanje nešto povoljnije nego bi inače bilo.

Ma sve 5, nisam ja žugao, samo mi je bilo malo čudno da je isto stranica a cijena različita.
Dado R.
#11 Posted : 2. rujna 2021. 17:13:14(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.778
Location: Zagreb
Nisam ni shvatio kao žuganje već kao logično pitanje...Smile
Paulo Adolfo
#12 Posted : 2. rujna 2021. 18:33:44(UTC)
Rank: Često prisutan

Joined: 19.1.2021.(UTC)
Posts: 407
Location: Bar
Koooliko Texa! Drool Drool Drool
Dade izgleda više vole Texa od... hm... Flapper
Ajde neka i šesto izdanje bude Tex! Cowboy2
Kalamburgud
#13 Posted : 11. rujna 2021. 10:23:28(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 31.10.2017.(UTC)
Posts: 37
Dado R. wrote:
Edi B wrote:
Ne mogu ne primijetit da knjige 1,3 i 4 imaju isti broj stranica, a unatoc tome knjiga 4 je 20kn skuplja od knjiga 1 i 3Smile

Iz jednostavnog razloga, za prve tri knjige smo već imali prijevod i nešto malo od materijala moglo se iskoristiti pa je kalkulacija mrvicu niža i tu razliku smo odlučili dati kupcima.
Odnosno da onima koji odluče kupiti i te prve tri knjige koje smo već objavili u boji bude to izdanje nešto povoljnije nego bi inače bilo.


Vi ste veliki profesionalci i nemojte odgovarati na ovakve postove, iako možete smatrati da je profesionalno i odgovoriti.
Vi niste Centar za socijalnu skrb, Vaša izdavačka kuća mora i zaraditi, a prebrojavanje krvnih zrnaca od strane kupaca smatram neumjesnim.
Umjesto "skidanja kape" za ovakve pothvate u eri DVD-a i WEB-a, nevjerovatno drsko je prebrojavati stranice i računati proporcionalnost cijene.

Mogu shvatiti da nekim ljudima, primjerice, nije jasno zašto u kinu svaki gledatelj ne plaća kartu 1 lipu ako je u kinu, npr. 1000 posjetitelja.
Lp
Dado A.
#14 Posted : 27. rujna 2021. 11:46:38(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 3.612
Location: Makarska
Kako će nam i izdanja iz osme ovogodišnje ture izaći u vrijeme trajanja ove naše tekuće specijalne promotivne akcije, i crno-bijele knjige mladog Texa Willera te njegov prvi specijalac također će se naći na posebnome akcijskom popustu, a pojedinačne cijene će biti:

Mladi Tex Willer 1: “Živ ili mrtav!” - 150 kuna

Mladi Tex Willer 2: “Dezerteri” - 170 kuna

Mladi Tex Willer 3: “Pinkerton lady” - 150 kuna

Mladi Tex Willer 4: “Vukovi s granice” - 160 kuna

Mladi Tex Willer specijalni broj 1: “Božićni duhovi” - 125 kuna


Ali opet - to još nije sve!BigGrin

Naime, ako kupite u kompletu svih 5 navedenih knjiga za vrijeme trajanja ove naše akcije, cijena će iznositi ultra-ultra-promotivnih 715 kuna!Smile
Kashmir
#15 Posted : 27. rujna 2021. 17:08:53(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 25.9.2019.(UTC)
Posts: 31
Location: Slovenia
može koja slika iz unutarnjih stranica od svake knjige?
Dado R.
#16 Posted : 27. rujna 2021. 21:14:31(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.778
Location: Zagreb
Mladi Tex Willer 1: “Živ ili mrtav!”





Dado R.
#17 Posted : 27. rujna 2021. 21:24:57(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.778
Location: Zagreb
Mladi Tex Willer 2: “Dezerteri”



Dado R.
#18 Posted : 27. rujna 2021. 21:25:33(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.778
Location: Zagreb
Čini mi se da su slike malo velike... BigGrin
Stavit ću duće mrvicu manje...
Dado R.
#19 Posted : 27. rujna 2021. 21:40:44(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.778
Location: Zagreb
Mladi Tex Willer 3: “Pinkerton lady”



Dado R.
#20 Posted : 27. rujna 2021. 21:43:16(UTC)
Rank: Libellus

Joined: 10.7.2011.(UTC)
Posts: 4.778
Location: Zagreb
Mladi Tex Willer 4: “Vukovi s granice”





Users browsing this topic
Guest
3 Pages123>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,214 seconds.