Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Texovi neprijatelji - Mefisto [smile]
provodina
#1 Posted : 16. srpnja 2011. 11:44:09(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 15.7.2011.(UTC)
Posts: 4
Man
Location: Zadar
MEFISTO



Ovdi sam se odlučio pisati o meni jednom od najvećih negativaca koji su'' kročili nogom'' u bonelli strip.
Mefisto me jednostavno očarao sa svojim genijalnim dosjetkama i bavljenjem crnom magijom.Toliko je netipičan za Tex neprijatelja pa i sama struktura njega kao negativca se mjenjala iz stripa u strip.
G.L. Bonelli je postepeno nadograđivao od jednog običnog iluzioniste do najvećeg od najvećih čarobnjaka koji kao da je potpisao pakt i sa samim vragom.Njegove moći su nedokučive običnim smrtnicima pa čak i vračevima.On je iznad svih njih.On priziva mračne sile i bez problema se dogovara s njima.Diskutira i sa samim vragom.
Uvijek ima neke pomoćnike koji su željni zlata i brzog bogaćenja pa ih lako smota oko sebe.Veliki mu je minus šta on sam nije vjeran tim pomoćnicima pa ih često sam vodi u smrt samo radi ispunjenja neke njegove trenutačne ambicije.A ni on nije voljen od njih samih.Više ga se boje pa je strah jedan od razloga zbog koga ga i toliko slušaju i prate.

Ali boji se našeg Texa ko vrag tamjana. Smile Koliko ga je on puta porazio.
Najveći razlog tome što je on sam željan da mu protivnik pati u nezaboravnim mukama gdje se on bez problema može naslađivatri s njim koliko ga je god volja.Mora to biti neko extra veliko mučenje nepomljivo normalnom čovjeku puno noćnih mora i čarobiranja.

Nego vrijeme je da rečem o svemu pomalo.Kako je taj negativac od običnog iluzionista postao i sam vrag..Lagano ću raščlaniti sve stripove u kojima se pojavljivao.
Neću prepričavat cijelu radnju i trudit ću se biti što manje dosadan. Smile
Moje ocjene samih stripova temeljit ću na smile pored njih


Tex 3 Fuorilegge LIB Tex Color knjiga 2 Mefisto je špijun ThumbDown

Kod prvog pojavljivanja imamo samo iluzionista imenom Steve Dickart umjetničkim imenom Mefisto.To nije ni blizu onaj Mefisto kojega poznajemo.To je tek magičar koji sa svojom sestrom sudjeluje u nekoj špijunskoj radnji.Strip je banalan i djetinjast tako da iskreno nisam puno obraća pažnju na samu radnju stripa, a i crtež je prosječan..Uglavnom nema puno o Mefistu kao takvom.Imaš osjećaj kao da to i nije on.






Original tex 39/40 ThumbsUp

ZS 392/393 Sin vatre ili u skenirano obliku kojeg sam ja čitao Sin vatre od BDS grupe

Već drugi strip sliči na pravoga Mefista koji Texu zadaje brige.On je za svoju osvetu pošto je Tex osujetio njegove planove zaista dobro pripremio. Počeo je sa pravom magijom kakvu poznajemo kod njega bacanje ugljene prašine i tamjana i korištenja zrcala mračnih sila koje mu služi da u svakom trenutku ima nadzor nad Texom.
Ima i svoje pratioce neki indijanski narod(Hualpaji)koji ga zovu Sinom vatre.Tu imamo i njegovu odjeću sa istaknutim slovom ''M''.Hualpaji također nose oznaku M na lančićima.
Oni su uhitili Kita i Karsona mračni vladar je spreman za svoju osvetu.
Tex je totalno nemoćan da oslobodi svoje prijatelje.Još ih je i Mefisto hipnotizirao pa pucaju po njemu samome i ostalim Navajima.Još oni sami pritom ubijaju jednog Navaja.
Uh kakav je to kupus Texu u glavi.I da bude još gore Mefisto tjera Texove prijatelje na pljačke banke.
Mefisto se zabavlja i igra s njima.Maskira se u doktora Anotosa (SOTONA) Mefisto voli anagrame Smile
Uglavnom biva pogođen metkom Tigera gdje pada u provaliju ......




Original tex 78/79/80 Woot ThumbsUp
ZS 19 Mračne sile nažalost nepotpuno izdanje

Kod trećeg pojavljivanja iman rupe jer strip koji sam čitao Mračne sile počinje na nekoj polovici.
Malo sam se poslužio UBC i saznao da je Mefista spasio Padme tibetanski monk prognan iz svoje zemlje.On je samom Mefistu pokazao nove moći crne magije i samim time ga osnažio.
Mefisto je ono oličenje zla skoro pa u potpunom obliku njegove pojave.Koristi vodu i smolu za promatranje Texa te magična teleportiranja,užarenu plešuću vatru itd.
Gomila magija koja straše sve osim našeg junaka koji je već postao imun na te čarolije od Mefista i jedino šta želi mu smjestiti metak među oči.
Mefisto i ovdje se igra sa svojim imenom i prerušava se u doktora Fiesmota (MEFISTO).On jednostavno voli anagrame Smile
No kako uvijek biva Mefista ne porazi Tex.Ovaj put mu je priskočio u pomoć Padme koji je uvidio da je pogriješio jer u Mefista vidi samo osvetu i mržnju koji gaji prema Texu i ništa humano..Padme se prikaže Texu i pomogne mu uhvatiti Mefista.Mefisto je ovaj put pao pod Padmine moći koje su ga totalno poludile.









Original tex 93/94/95 Woot ThumbsUp

ZS 660/662 Beli vrač

Četvrto pojavljivanje Mefista je pravi strah u kosti.Nema niikakve želje za osvetom više.Valjda su ga zatvor ili ludara malo ohladili.Bježi iz zatvora zajedno sa barunom Lafayettom
Uz pomoć baruna Lafayette i kraljice vudua Loe zajedno zele stvoriti kraljestvo zmija.Nastanjen u svom zamku koji je okružen močvarom i šašom.Životinjama poput krokodila i zmija sije strah i trepet tko god da se približi.Ima i kuglu za promatranje koja stoji na zanimljivom dekoracijskom stoliću koji izgleda kao ruke iz samoga pakla.[:)]
Mefisto koristi svoje neprocjenjive moći da pridruži grupu Seminola.Pošto Seminole oklijevaju Mefisto kreće u napad sa svojim najvećim oružjem crnom magijom.Tu imamo razna pretvaranja.Govoreća lubanja već poznati trikovi umnožavanja, pretvaranje u dinosaura.
Na sve je naravno imun Tex koji skupa s vojskom ruše njegov dvorac s mišlju da je Mefisto zauvijek pobijeđen.
Naš nepobjedivi čarobnjak biva izbačen iz stroja ali ne potpuno ...










Original tex 125/126/127/128 Woot ThumbsUp

LIB knjiga 2 Mefistov sin

Prolog Mefistovog sina .... Ovdje ću samo navesti kako je moćni Mefisto još jednom izbjegao totalni kraj ...Pri kraju sve se ruši cijelo njegovo kraljestvo i on nema druge nego taj svoj talent prebaciti na nekog drugog .Riječ je o Blackyu sinu Mefista.Blacky (kasnije Yama) se pomami za takvim moćima i pristane pomoći svom ocu Mefistu u osveti nad Texom i ostatkom družine.
Mefisto biva izjedan od strane štakora koji su se provukli kroz rupe, a vjerovatno bijahu poslani od samog vraga.To je kraj samog Mefista kao fizičkog bića, ali kao duh mračnih sila je još prisutan i pomaže Yami u savladavanju magija i moći.








Original tex 501/502/503/504 ThumbDown
VČ 1/4 Mefisto!

Uskrsnuh od mrtvih, a bolje da nisam nikad reče Mefisto sigurno kad ga je Nizzi sa onakvom pričom vratija još jednom u život.







To je to za sada ... Smile

Pozivam sve koji žele pisati o Texovim neprijateljima neka se slobodno pridruže. Smile
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,098 seconds.