Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Christopher Nolan
Garfield
#1 Posted : 12. kolovoza 2011. 23:02:45(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 11.7.2011.(UTC)
Posts: 1.809
Location: Mostar
Ovu sam temu morao da otvorim, posto stvarno film rad ovoga covjeka, tako da ... :)

Od novije generacije vjerovatno jedan od najboljih redatelja (po meni daleko i najbolji) Za sada sve sto je radio pretvara u zlato (kako financijski, tako i osvaja kriticare, publiku ...)

1998 - Following
2000 - Memento
2002 - Insomnia
2005 - Batman Begins
2006 - The Prestige
2008 - The Dark Knight
2010 - Inception

Pogledao sam svaki od ovih filmova i nema kao u vecine redatelja da je pocinjao polako s nekim skromnim da ne kazem losim filmovima, pa se s vremenom dizao.Od samog pocetka startao je stvarno vrhunski s Following gdje je imao smjesno mal budzet (6,000$), nepoznate glumce i td i odradio je vrhunski posao.Memento smatram jednom od najbolji ostvarenja ikada, naravno posto je jos "pocetnik" i tu je imao mal budzet $5,000,000 i napravio je stvarno nesto izuzetno.Mozda i film koji mi se namjanje svidja je Insomnia, iako je imala pravo jaku glumacku postavu i meni jedan od najdrazi glumac (Al Pacino), iako je i ovaj film sasvim dobar i vecina redatelja kad naprave takav film smatraju to uspjehom.
Poslije toga dolazi po meni najbolji Batman (iako svaka cast Bartonovom prvom Batmenu i Dark Knight) ovaj mi se najvise svidio.Imao je sve u filmu.Jer do sad nijedan Batman nije pokazao da kazem pravi pocetak (samo u kratkim crtama) a on je to docarao na pravi nacin.I stvarno je trebalo hrabrosti nakon toliko Batmana i velikih imena koji su radili na njemu, odvaziti se na taj potez.
The Prestige jos jedno genijalno ostvarenje gdje sam ostao zapanjen kad sam ga pogledao i to smatram obaveznom literaturom za svakoga.
2008 godine izlazi jos jedan Batman i malo koga ostavlja ravnodusnim.Obara sve moguce Box Office i naravno jos jedno veliko djelo ostaje iza njega.
I zadnji do sada, a ne i najlosiji (naprotiv) kotira za sami vrh, iako se tesko odluciti koga staviti na vrh, Inception.Meni se u ovom filmu sve dopalo.Od ideje, glume, rezije, svega u filmu, jednostavno vrhunsko ostvarenje.

Na kraju moze se reci da je odmah zadao visoke kriterije za sebe, i da svakim novim filmom odusevljava.Ja se nadam da ce tako i nastaviti,a treba uzeti u obzir da je ovo tako reci je jos "frisak" i da se nadam da ce jos sazrijeti i praviti jos bolje filmove (ako je ikako moguce).
S 41 godinu je postigao vise nego vecina redatelja za citav zivot.
dr_gonzo
#2 Posted : 30. kolovoza 2011. 20:31:13(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 30.8.2011.(UTC)
Posts: 34
Man
Location: Šibenik
Uz David Fincher i Zacka Snydera, te Neila Marshalla i Alexandra Aje najbolji od ove nove generacije.
"- Even a tramp like me, no matter what happens, I know there's always a brother who won't refuse me a bowl of soup."
- Tuco -
vs
#3 Posted : 19. prosinca 2011. 12:17:11(UTC)
Rank: Ovisnik

Joined: 24.10.2011.(UTC)
Posts: 1.724
gleda san prolog i novi trailer za novog batmana... sićan se kad je izašla prva slika ledgervog jokera da san samo blenia kako je moćno izgleda sa onin ožiljcima, a prolog sa pljačkon banke mi je bia ludilo, jedva san čeka da izađe film... a ovi prolog s Baneom u avionu mi nije stvoria neko preveliko oduševljnje, a scena u traileru kad se ruši stadion mi je malo glupasta, ali zato je odličan kadar kad Bane drži razbijenu batmanovu masku u ruci....

mislin da će film bit bar u rangu prošlog, tom hardy mi je genijalan glumac, a ni nolan još nije snimia neku škovacu
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,045 seconds.