Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

3 Pages<123
Martin Mystère 76 - “Mentalni kontakt”
agochkov
#41 Posted : 20. lipnja 2016. 16:55:34(UTC)
Rank: Nova faca

Joined: 6.6.2016.(UTC)
Posts: 3
Location: Skopje
Delboy wrote:
chris.tower wrote:
dudemeister wrote:
Ne razumem zašto bi tu bilo drugačijeg tretmana kad smo ceo LMS period profurali na ovaj način.


Zato jer za razliku od LMSa, Sd i Ludensova izdanja su vjerna orginalu, vecina nas koji skupljaju MMa ih ima ili su lako i jeftino nabavljivi u jako dobrom stanju. U mojem slucaju ja preskacem Libellusove knjige koje dupliciraju SD.

3u1 bi donekle ubrzao jer bi umjesto 50 knjiga trebalo 30 da dodjemo do zadnjeg LU broja, a u potonjem slucaju to znaci da aljedecih 10god nebi dobili nove ep.


Ja npr. ne preskačem ništa, bez obzira što je objavljeno pred par godina i što je u boljem stanju od LMS-a, koji sam btw bacio kad se isto izdalo u Libellus biblioteci.
A kad se je već krenulo od samog početka u jednom formatu (jedna knjiga = jedna priča), mislim da nema razloga to mijenjati usred serijala. Istina je da u sljedećem periodu dolazi više jednodijelnih epizoda, ali ima i dosta dvodijelnih koje ispadaju na 200 stranica i što je sasvim pristojna knjiga.
Ne znam bi li se na takav način išta dobilo na brzini izlaženja, ali čisto sumnjam, jer za pripremiti npr. 1800 stranica vjerojatno treba jednako vremena (prijevod, lektura, priprema za tisak, itd.) neovisno o tome hoće li tih 1800 stranica izaći u 6, 12 ili 18 knjiga. A sadašnjim načinom ne narušava se format biblioteke koji kolekcionarima puno znači.
Promjenu u načinu izlaženja bih podržao samo u slučaju da se izdaju naizmjenice jedna stara epizoda (SD, Ludens, Strip Agent) pa jedna nova koja nikad nije izdavana kod nas (period između Strip Agenta i Veselog Četvrtka), uz uvjer da se zadrži originalna numeracija kao kod Nathana.


+1

Do broja 95 nek izlazi normalno, a onda nek ide jedna stara knjiga (SD/SA period), i jedna nova knjiga (206BIS, pa od 228--->)

PS
Marti se ne "preskace" Smile
In heaven, all the interesting people are missing. F.Nietzsche
Users browsing this topic
Guest
3 Pages<123
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2010, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0,046 seconds.