16.11.2022

Alan Ford 14

Slika

U paru s trinaestom, do kraja ovog mjeseca u prodaji bi se trebala naći i 14. knjiga Alana Forda, a ovo su epizode koje vas čekaju u njoj:

40. EKOLOGIJA (Bunker / Magnus)
41. SLATKA AFERA (Bunker / Magnus)
42. VRIJEME DARIVANJA (Bunker / Magnus)


Tradicionalno, autor unutarnjih kolornih naslovnica i ilustracije za glavnu naslovnicu knjige je legendarni Magnus, a prevoditelj genijalni Nenad Brixy.

Svi tehnički detalji jednaki su kao i u prethodnim knjigama (format 170 x 240 mm; 378 stranica; naklada 700 primjeraka), a navedene priče u Italiji su izvorno objavljene u listopadu, studenome i prosincu 1972. godine. Korice su tvrde, mat, s UV lakom.

Kao i u svakoj našoj dosadašnjoj najavi, i ovom prilikom još jednom iskazujemo iskrenu počast i neizmjernu zahvalnost Vjesnikovom timu na čelu s prije spomenutim Nenadom Brixyjem koji je od 1970., kad je objavljena “Grupa TNT”, svojim svakodnevnim mukotrpnim radom od Alana Forda napravio neponovljivi, istinski kulturni fenomen na ovim prostorima.

Naravno, kao i svima ostalima koji rade nešto u životu, i tome dream teamu znale su se potkrasti određene greške koje smo mi luđaci i fanatici popisivali, proučavali i razgovarali o njima ne bismo li prije svega sebi samima objasnili zašto su se i kako dogodile, a koje su u konačnici samo dokazivale da su i ti naši heroji bili samo ljudi od krvi i mesa, sa svim svojim vrlinama i manama.

U ovome izdanju taj svoj fanatizam i ludost iskoristit ćemo kako bismo ispravili te neke stvarčice poput cenzuriranih kadrova, neprevedenih i izbačenih oblačića, krivih imena itd. koje smo uočili i kojima ćemo pokušati zaokružiti cijelu priču o Alanu Fordu na ovim prostorima, a mnoge od njih navest ćemo u pripadajućim topicima na svome forumu.

Kompletan popis naših izdanja u 2022. godini možete pronaći na sljedećem topicu - http://www.libellus.hr/Forum/default.aspx?g=posts&t=2174 - a za bilo kakva dodatna pitanja našu e-mail adresu znate: info@libellus.hr

Za kraj još samo informacija da će redovna cijena četrnaeste knjige Alana Forda biti 225 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete je kupiti za uobičajenih, promotivnih 180 HRK.