16.06.2022

Nova izdanja u prodaji: TEX - “AGUAS NEGRAS”

Slika

Kako sada stvari stoje, uz prve četiri knjige Alana Forda, ovoga vikenda u prodaji bi se trebalo naći još šest izdanja, a jedno od njih je i “AGUAS NEGRAS”, naš 13. album Texa Willera koji je u Italiji izvorno objavljen 17. veljače ove godine!

Scenarist ove uzbudljive priče je naš stari prijatelj Pasquale Ruju, crtež i naslovnicu potpisuje Giampiero Casertano, još jedan naš legendarni poznanik, a kolorist je maestralni Matteo Vattani!

Premda o autorima svi pedantniji stripofili znaju već praktički sve (ima li neki ljubitelj Dylana Doga da se ne sjeća Giampierovih bravura u remek-djelima “S onu stranu ogledala” i “Uspomene nevidljivog”?), malo je poznato da je Casertano strastveni ljubitelj vesterna te da je još u djetinjstvu nacrtao svoj prvi strip pod naslovom “Crni Orao”, u kojem
je glavni lik bio opaki kauboj Chern.

Znajući to, sad postaje jasnija sva ona lakoća kojom je nacrtao “Old South” (za koji je scenarij također napisao Ruju), a sigurni smo da njegov rad na ovome žanru još ni približno nije gotov...

Na kraju još samo informacija da će regularna cijena ovoga Texovoga kolornog albuma, koji ide u velikom formatu (210 x 297 mm) na 48 stranica (tvrde korice) i nakladi od 350 primjeraka, biti 160 kn, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za promotivnih 128 HRK.