10.11.2021

Nova izdanja u prodaji: Dampyr 1 & 2

Slika

Dok čekamo da nam iz tiskare stignu naslovi iz osme ovogodišnje ture, vrijeme je da krenemo sa službenim najavama izdanja iz devete koja će se tijekom listopada naći u prodaji.

Nekoliko puta ove godine spomenuli smo već da će 2021. obilježiti nekoliko novih naših projekata, a jedan od njih je i redovna biblioteka uzbudljivog Dampyra!

Prema drevnim predajama i legendama slavenskih naroda, dampyr je dijete rođeno iz zajednice žene i vampira. To je jedino biće koje može ubiti Gospodare noći, njihove horde nemrtvih te druga stvorenja tame koja progone naš i druge svjetove.

Što se samog serijala tiče, Dampyr je Harlan Draka, iako isprva nije svjestan toga. Tijekom nemilosrdnog rata u kojem se bio prisiljen boriti, Harlan otkriva svoju pravu prirodu i svoje izvanredne moći te spoznaje da mu je otac natprirodno stvorenje koje pripada izvanzemaljskoj lozi Gospodara noći. Premda progonjen neobičnim noćnim morama i rastrgan tajanstvenošću svog podrijetla, Harlan je čvrst u odluci da svoj život posveti borbi protiv Gospodara noći te svih drugih zlih stvorenja koja vladaju svijetom. U tim misijama najčešće ga prate odmetnuta vampirica Tesla te bivši vojnik Kurjak.

Autori ovoga vrhunskog serijala su izvrsni Mauro Boselli i Maurizio Colombo koji naš odvažni trojac šalju u lov na vampire u najrazličitija mjesta na Zemlji: od tmurnih gradova Europe do sunčanih pustinja Afrike, od uzavrelih cesta urbanih džungli do maglovitih sjevernih predjela, često ih gurajući u brojne ratove i svijet organiziranog kriminala...

Sam koncept izdanja bit će malčice drukčiji nego kod naših drugih serijala, a osnovna razlika bit će u činjenici da će Dampyrove knjige ići kao 4-u-1, tj. u svakoj knjizi čekat će vas 4 izvorne epizode.

A kad već spominjemo epizode, evo kojih vas 8 priča čeka u prvim dvjema knjigama:

DAMPYR 1: “Đavolov sin”

1) Đavolov sin (Mauro Boselli & Maurizio Colombo / Mario Rossi - Majo) (4./2000.)
2) Noćni soj (Mauro Boselli & Maurizio Colombo / Mario Rossi - Majo) (5./2000.)
3) Pješčane sablasti (Mauro Boselli / Luca Rossi) (6./2000.)
4) Nokturno u crvenom (Maurizio Colombo / Maurizio Dotti) (7./2000.)

DAMPYR 2: “Zabranjena zona”

5) Pod kamenim mostom (Mauro Boselli / Luca Rossi) (8./2000.)
6) Obala kostura (Mauro Boselli / Maurizio Dotti) (9./2000.)
7) Zabranjena zona (Mauro Boselli / Maurizio Dotti) (10./2000.)
8) Iz tame (Mauro Boselli & Maurizio Colombo / Nicola Genzianella) (11./2000.)


Autor naslovnica za sve navedene epizode je Enea Riboldi!

Na kraju još samo informacija da je naklada ovih knjiga 300 primjeraka, redovna cijena bit će im 255 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ih kupiti po promotivnoj cijeni od 204 HRK.

Ali - kako se ono obično kaže - to još nije sve!

Naime, za vrijeme trajanja ove naše tekuće specijalne promotivne akcije pojedinačne cijene Dampyrovih knjiga bit će još dodatno snižene na ultra-promotivnih 185 kuna, a ako ih kupite obje zajedno, u kompletu, cijena će iznositi ultra-ultra-promotivnih 350 kuna!