23.04.2020

Nova izdanja u prodaji: RINGO 1

Slika

U svibnju prošle godine objavili smo cijelu prvu sezonu “Siročadi”, sjajnog projekta Roberta Recchionija i Emiliana Mammucarija, a sada je došlo vrijeme za najavu premijerne knjige iz druge sezone, nastavka u kojem je glavni lik - Ringo!

Svima vama koji ste već pročitali prvu sezonu “Siročadi” sigurno su još uvijek u glavi Jonas, Juno, Sam i Raul koji su uz prije spomenutog Ringa i profesoricu Jasnu Jurić predstavljali okosnicu fabule, a svima vama koji niste toplo preporučujemo da što prije ispravite tu pogrešku. Vjerujte, nećete požaliti!

Radnja je bila žestoka, svježa, šokantna i opijajuća, a Revolveraš, Izviđač, Anđeo, Pustinjak i Balavica odveli su nas u apokaliptični svijet budućnosti u kojemu smo mogli očekivati ama baš sve... U svijet koji nas je ostavio bez daha.

U “Ringu”, drugoj sezoni “Siročadi”, izvrsnom Robertu Recchioniju scenaristički će pripomoći Mauro Uzzeo i Luca Vanzella, a sve naslovnice djelo su drugog koautora, maestralnog Emiliana Mammucarija.

Naravno, i ova druga sezona, baš kao i ona prva, doslovno će vas zalijepiti za sjedala prilikom čitanja, a njezina najava glasi ovako:

“Ljudski rod je dugo živio u strahu od kraja svijeta... Ali kad je taj kraj stigao, ti isti ljudi otkrili su da to nije ono najgore što im se moglo dogoditi...” To su riječi profesorice Jasne Jurić koja je preživjela tragične događaje u kojima je aktivno sudjelovala prije dvadeset godina te koja otad kao predsjednica Specijalne krizne vlade poput diktatorice vodi planet. U međuvremenu, svi pokušaji revolucije su ugašeni, a pobunjeničke ćelije su na koljenima. No, predsjednica Jurić ni uz pomoć Gavrana, svoje zloglasne garde, nikad nije uspjela pronaći Ringa, državnog neprijatelja broj 1 koji je započeo pobunu i tako postao legenda među izgladnjelim i potlačenim stanovništvom...

U premijernoj knjizi “Ringa”, na 296 stranica u boji i u nakladi od 300 primjeraka, očekuju vas sljedeće epizode i autori:

“JOŠ UVIJEK ŽIV”
(scenarij: Roberto Recchioni / crtež: Emiliano Mammucari / kolor: Annalisa Leoni)

“NIŠTA BEZ RAZLOGA”
(scenarij: Mauro Uzzeo & Roberto Recchioni / crtež: Luca Maresca / kolor: Alessia Pastorello)

“OTVORENI GRAD”
(scenarij: Roberto Recchioni / crtež: Carlo Ambrosini / kolor: Giovanna Niro)


Navedene epizode izvorno su objavljene u Italiji u listopadu, studenom i prosincu 2014. godine kao brojevi 1-3 druge sezone “Siročadi”.

Na kraju još samo podatak da će redovna cijena “Ringa” 1 biti uobičajenih 230 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti po promotivnoj cijeni od 184 HRK.